Cum a avut loc al doilea masacru cu armă de foc din Serbia: Filmul atacului de joi noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt oameni au murit și 14 au fost răniți în urma celui de-al doilea atac armat comis în Serbia, în ultimele două zile. Cea mai tânără victimă are doar 15 ani. Dintre cei 14 răniți, șapte sunt în stare critică, la spital. Atacatorul a fost prins după 9 ore.

Al doilea atac armat în Serbia în două zile
Al doilea atac armat în Serbia în două zile

Atacul armat a avut loc joi seară, în trei localități din apropiere de Mladenovac, după ce atacatorul a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi apoi a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS.  Conform unor noi informații, suspectul, identificat ca fiind Uroš Blažić, de 21 de ani, este fiul unui ofițer al armatei sârbe care lucrează la Statul Major din Belgrad. El a folosit o armă de tip Kalașnikov în atac, în trei localități aflate la sud de Belgrad. După ce a ucis 8 oameni și a rănit alți 14, suspectul a fugit de la locul faptei cu un taxi, după ce l-a amenințat pe șofer că are o grenadă, scrie cotidianul din Serbia, Kurir.rs.

La 9 ore după masacru, poliția l-a arestat în Vinjište, unde se ascundea. El a ajuns aici cu un taxi, amenințându-l pe șofer cu o grenadă, pentru a-l conduce la casa unui prieten din Vinjište. Aici, polițiștii au găsit 4 grenade de mână. 

Oamenii s-au închis în case

Atacul a avut loc pe 4 mai în apropiere de Mladenovac. Se pare că totul ar fi pornit de la o ceartă cu un poliţist, moment în care suspectul a mers direct acasă, s-a înarmat şi a început măcelul. I-a ucis mai întai pe poliţist şi pe sora lui. Apoi a mers şi în localităţile vecine şi, dintr-o maşină aflată în mişcare, a împuşcat oameni care i-au ieşit în cale. 

Ulterior şi-a abandonat autoturismul, a răpit un taximetrist, cu tot cu client, ameninţându-l cu o grenadă, şi l-a obligat să îl ducă într-o altă localitate. 

Atacatorul a tras cu arma, mai întâi, în satul Dubona, apoi în Mali Orašje și satul Šepšin. La Dubona a ucis un tânăr polițist, aflat în afara serviciului, și pe sora lui. Apoi a tras la întâmplare rănind mai multe persoane. 

Reporterul RTS a vorbit cu un locuitor din Dubona. O persoană i-a spus că a auzit împușcăturile și că a petrecut toată noaptea cu un topor în mână. Un alt rezident a povestit că a auzit focuri de armă, dar a crezut că sunt artificii.

"Prima împușcătură s-a auzit de la un automat. După un minut sau două s-au auzit din nou împușcături, vreo 15 gloanțe", a spus unul dintre locuitorii din Dubona. Un alt locuitor al satului a spus că s-a închis în casă și că de afară se auzeau țipete.

"Ticălosul a fost arestat" 

Atacul din această seară a fost un atac terorist, a spus președintele Aleksandar Vučić, adăugând că forțele speciale aveau sarcina de a aresta și neutraliza atacatorul. „Ticălosul a fost arestat și nu va mai vedea lumina zilei”, a spus Vučić. Acesta a anunțat că Ministerul Justiției va introduce modificări în lege care vor majora pedepsele pentru deținerea și purtarea neautorizată de arme și dispozitive explozive.

Pentru deținerea neautorizată de arme, pedeapsa maximă se majorează de la 12 la 15 ani.

Oricine poartă o armă pentru care nu deține licență riscă și o pedeapsă de până la 15 ani. Sunt prevăzute pedeapse și pentru portul neautorizat de arme, precum cuțite, astfel încât aceste obiecte să nu apară în scoli mai", a spus, printre altele, presedintele Serbiei. 

De asemenea, președintele i-a mulțumit taximetristului care a arătat că este un om onorabil, spre deosebire de unii care știau unde este criminalul, dar nu au denunțat.

Și vor fi trași la răspundere”, a spus președintele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite