Un deputat britanic „va controla personal” frontiera la 1 ianuarie pentru a vedea câţi români vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un deputat britanic „va controla personal” frontiera la 1 ianuarie pentru a vedea câţi români vin. FOTO: Arhivă.
Un deputat britanic „va controla personal” frontiera la 1 ianuarie pentru a vedea câţi români vin. FOTO: Arhivă.

Un deputat laburist din Marea Britanie a declarat recent că va controla personal numărul de români care vor ajunge în Albion la 1 ianuarie 2014, moment în care vor fi eliminate restricţiile de liberă circulaţie pentru români şi bulgari, informează cotidianul britanic Huffington Post.

Deputatul Keith Vaz, şeful comitetului pentru afaceri interne, a anunţat în cursul zilei de vineri că doreşte să ajungă pe aeroportul Luton, împreuna cu un alt coleg, Mark Reckless, încă în dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2014, pentru a vedea câţi români vin în Marea Britanie.

Keith Vaz a precizat că intenţionează să facă acest gest „pentru a fi sigur”.

„Primul zbor din România va ateriza pe aeroportul din Marea Britanie la ora 7.40 dimineaţa. Al doilea la ora 21. Vom fi acolo pentru primul zbor să vedem ce măsuri au fost luate şi câţi oameni vin”, a declarat deputatul Keith Vaz, potrivit sursei citate.

Oficialul britanic a mai sus că dacă va fi nevoie să verifice controalele vamale cu „proprii ochi”, atunci este pregătit să o facă.

Deputatul laburist a făcut aceste declaraţii în timpul unei dezbateri în Camera Comunelor despre impactul pe care îl va avea migraţia în Marea Britanie după ridicare restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari.

Recent, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a afirmat într-un editorial publicat în ziarul Huffington Post că pentru o mare parte din presa britanică românii au devenit ţapul ispăşitor, făcând referire la numeroasele articole în care imigranţii români sunt prezentaţi ca fiind infractori.

Nu de puţine ori, presa tabloidă din Marea Britanie a relatat informaţii calomnioase la adresa imigranţilor români. Un exemplu recent în acest sens este un articol apărut în cotidianul „Daily Mail” în care se afirmă că românii sunt arestaţi de şapte ori mai des decât britanicii.

Ziarul „Adevărul” a demonstrat în luna noiembrie cum un articol apărut tot în publicaţia „Daily Mail” a denaturat în mod voit declaraţiile românilor cu privire la dorinţa lor de emigrare.


Citeşte şi:

VIDEO Televiziunea britanică ITV, pe urmele sătenilor din Racşa - satul „părăsit“ de o întreagă generaţie, plecată la muncă în Anglia

Este o experienţă foarte ciudată să călătoreşti în nord-vestul Transilvaniei şi să încerci să nu uiţi faptul că nu eşti în Marea Britanie, din moment ce aproape toate maşinile pe care le vezi au plăcuţe de înmatriculare englezeşti, iar oamenii îţi povestesc unde au locuit, anunţă televiziunea britanică ITV, într-un reportaj inedit despre românii care lucrează în Regat.

The Economist: România nu este aşa cum o prezintă tabloidele britanice

„La 1 ianuarie 2014, Marea Britanie va fi cuprinsă (sau, eventual, „inundată"), de imigranţii români şi bulgari. Asta, cel puţin, este afirmaţia care se face acum aproape zilnic în ziarele de scandal, care par a avea accese de panică cu privire la expirarea restricţiilor tranzitorii pentru cetăţenii celor două state membre ale UE“, anunţă The Economist într-un material care demontează temerile britanicilor.

Presa britanică minte fără jenă în materiale calomnioase la adresa românilor

Tabloidele insulare prezintă cifre multiplicate despre sutele de mii de români care vor invada anual piaţa muncii din Regatul Unit, începând cu 1 ianuarie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite