UE va sancționa Belarusul pentru sprijinul acordat invaziei ruse din Ucraina

0
Publicat:

Uniunea Europeană va impune noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru sprijinul acordat agresiunii militare ruse din Ucraina. Aceste sancțiuni fac parte din eforturile de a presa Rusia pentru a pune capăt războiului, a declarat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„Vom menţine presiunea asupra Kremlinului atât timp cât va fi necesar, cu un regim de sancţiuni aspru. Vom extinde aceste sancţiuni la cei care susţin militar războiul Rusiei, precum Belarusul şi Iranul”, a spus Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

„Şi vom veni cu noi sancţiuni împotriva Belarusului ca răspuns la rolul său în acest război rus în Ucraina”, a adăugat şefa Executivului european, potrivit Reuters.

Liderul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a pus la dispoziție teritoriul țării sale ca rampă de lansare pentru invazia rusă din Ucraina. Odată cu evoluția războiului, Lușakenko a stârnit suspiciuni că ar intenționa să implice armata Belarusului în conflict. Deși respinge aceste suspiciuni, liderul de la Minsk permite staţionarea unor soldaţi ruşi pe teritoriul Belarusului și pledează pentru consolidarea cooperării militare cu Moscova.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite