Belarus vrea să pună mâna pe proprietățile țărilor „neprietenoase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietățile statelor străine care comit acte neprietenoase împotriva Belarusului pot fi confiscate cu forța pe principiile proporționalității ca măsură de represalii. Acest lucru reiese din legea „Cu privire la sechestrul bunurilor”, publicată vineri pe Portalul Juridic Național de Internet.

Bani belaruși. Foto: Shutterstock
Bani belaruși. Foto: Shutterstock

Baza sechestrului obiectelor drepturilor de proprietate este comiterea de acțiuni neprietenoase împotriva Republicii Belarus, a persoanelor juridice și (sau) a persoanelor fizice ale acesteia. Decizia privind necesitatea de a răspunde prin confiscarea obiectelor drepturilor de proprietate este luată de către Consiliul de Miniștri”, se arată în document. După luarea deciziei, Comitetul Proprietății de Stat trebuie să se adreseze Tribunalului Economic din Minsk cu o cerere de confiscare a obiectelor drepturilor de proprietate.

Legea explică că proprietatea va fi confiscată numai ca răspuns la acțiunile neprietenoase comise împotriva Belarusului, a persoanelor juridice și a persoanelor fizice ale acesteia. În același timp, consecințele sechestrului obiectelor dreptului de proprietate trebuie să fie proporționale cu consecințele acțiunilor neprietenoase.

Printre obiectele drepturilor de proprietate se numără lucruri, inclusiv bani și valori mobiliare, alte proprietăți, inclusiv drepturi de proprietate, situate pe teritoriul republicii și aparținând unor state străine care comit acțiuni neprietenoase, persoane din astfel de state, precum și persoane afiliate.

Anterior, prim-ministrul Belarusului, Roman Golovchenko, a spus că autoritățile vor răspunde în sens invers dacă țările UE confiscă proprietatea republicii. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite