UE recomandă începerea negocierilor pentru aderarea Serbiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbia este pe locul 10 în topul datornicilor.

Comisia Europeană recomandă iniţierea negocierilor cu Serbia în vederea aderării la Uniunea Europeană, o perspectivă devenită posibilă datorită recentului acord de normalizare a relaţiilor cu fosta provincie sârbă Kosovo, relatează AFP.

Conform comisarului UE pentru Extindere, Stefan Füle, recomandarea a fost făcută de miniştrii de Externe din statele europene reuniţi în Luxemburg.

Iniţiativa urmează să fie supusă aprobării şefilor de stat şi de guvern din UE, care vor lua o decizie oficială cu ocazia summitului de la Bruxelles, programat joi şi vineri. Liderii ţărilor europene urmează să stabilească şi o dată oficială pentru lansarea negocierilor.

"Negocierile ar urma să înceapă în perioada octombrie - ianuarie", a explicat Füle.

Tot cu ocazia summitului, liderii ţărilor europene urmează să lanseze în paralel negocieri în vederea încheierii unui acord de asociere şi stabilizare cu Kosovo, fosta provincie sârbă care şi-a proclamat independenţa în 2008.

Aceste decizii au fost facilitate de semnarea, pe 19 aprilie, a acordului "istoric" de normalizare a relaţiilor între Serbia şi Kosovo.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite