UE a prezentat hărţile cu punctele de control vamal dintre Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit. Boris Johnson susţinea că acestea nu vor exista FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UE a prezentat unde vor exista puncte de control vamal intre Irlanda de Nord si restul Regatului Unit FOTO Shutterstock
UE a prezentat unde vor exista puncte de control vamal intre Irlanda de Nord si restul Regatului Unit FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană a publicat hărţi care arată unde vor exista controale vamale între Irlanda de Nord şi restul teritoriului britanic, după Brexit, în ciuda faptului că Boris Johnson a insistat în mod repetat că astfel de puncte de control nu vor exista.

Prim-ministrul a subliniat în repetate rânduri că nu vor fi noi controale de bunuri care trec din Irlanda de Nord în restul Regatului Unit, după Brexit, deşi a fost de acord să implementeze noi controale vamale, în cadrul acordului de Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a publicat, vineri, o prezentare care include două hărţi ce arată exemple cu locurile unde vor avea loc controalele vamale asupra bunurilor, în ambele sensuri, între Irlanda de Nord (care va rămâne în uniunea vamală europeană) şi restul Regatului Unit.

Acordul Brexit prevede un statut special pentru Irlanda de Nord, care va rămâne în uniunea vamală europeană.  

Comisia Europeană a prezentat hărţile după ce a semnat legea de retragere a Marii Britanii din UE, care stabileşte termenii divorţului Regatului Unit de blocul comunitar.

Harta controale vamale intre Irlanda de Nord si UK FOTO Comisia Europeana
Harta controale vamale Irlanda de Nord si UK FOTO Comisia Europeana
EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite