Ucrainenii susțin că au lovit cu drone două nave de război ruse din Marea Neagră. Cum poate profita Kievul de această victorie

0
Publicat:

Drone maritime ucrainene au lovit în ultimele 72 de ore două nave ale Flotei Ruse de la Marea Neagră în apropierea portului Sevastopol, din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, a declarat vineri agenţiei de ştiri Ukrinform o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Navă rusească avariată de drone ucrainene FOTO Profimedia
Navă rusească avariată de drone ucrainene FOTO Profimedia

Navele lovite sunt, potrivit sursei citate, un purtător de rachete din clasa Buian, care ar fi fost lovit de un vehicul naval fără pilot vineri dimineaţă, şi nava de patrulare Pavel Derjavin, care a suferit avarii miercuri din cauza impactului unei alte drone maritime dezvoltate de Ucraina.

Sursa din cadrul serviciilor secrete ucrainene a avertizat că Rusia va suferi mai multe atacuri de acest tip dacă nu îşi va retrage navele din apele teritoriale ucrainene.

În ultimele zile, Kievul a raportat retragerea pe ţărmul estic al Mării Negre a celei mai mari părţi din flota rusă, care ar fi fost nevoită să-şi retragă unele nave de pe coastele Crimeei pe fondul tot mai multor atacuri cu drone şi rachete din Ucraina.

Potrivit mai multor lideri ucraineni, aceste acţiuni au permis Ucrainei să deschidă un coridor către porturile sale din regiunea Odesa pentru ca navele civile să reia exporturile ucrainene prin Marea Neagră.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite