Ucraina va crea un program pentru reconstrucţia oraşelor afectate de invazia rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zelenski
Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a însărcinat guvernul să lucreze la crearea unui program dedicat reconstrucţiei fiecărui oraş afectat de invazia rusă.

Zelenski afirmă, într-un comunicat, că se va reconstrui tot ce au distrus ruşii, rapid şi de o calitate înaltă, relatează CNN.

„După război, după victoria noastră, vom reconstrui tot ce a fost distrus. Foarte rapid şi cu o calitate foarte înaltă. Se va crea un program de stat special pentru reconstrucţie pentru fiecare oraş afectat. Am însărcinat deja guvernului să înceapă elaborarea.”, declară preşedintele ucrainean. 

Acesta a mai precizat că la acest program vor lua parte cei mai buni arhitecţi şi companii pentru a face cele mai bune proiecte, în special pentru oraşul Harkov, grav afectat de bombardamentele ruşilor. 

„Cei mai buni arhitecţi, cele mai bune companii, cele mai bune proiecte. Pentru fiecare oraş! Vreau să spun asta pe exemplul lui Harkov. Harkovul nostru, care se confruntă acum cu cea mai mare suferinţă de la al Doilea Război Mondial...Piaţa Libertăţii va fi de aşa natură încât toţi, noi toţi, toţi europenii să fim acolo!”, a mai adăugat Zelenski. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite