Tragedie în Islanda. Un turist străin a murit după ce un bloc de gheață s-a prăbușit

0
Publicat:

Un turist străin a murit în sudul Islandei, după ce un bloc de gheață s-a prăbușit în timpul unei excursii pe care grupul său o făcea pe un ghețar.

Un turist străin și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui bloc de gheață FOTO Arhivă
Un turist străin și-a pierdut viața în urma prăbușirii unui bloc de gheață FOTO Arhivă

Un al doilea turist a fost rănit, dar a fost transportat la spital și viața lui nu este în pericol, în timp ce alți doi turiști sunt încă dați dispăruți, transmite BBC.

Salvatorii au suspendat căutarea celor dispăruți până dimineața din cauza condițiilor dificile. Gheața s-a prăbușit în timp ce grupul de 25 de persoane vizita o peșteră de gheață împreună cu un ghid, duminică. 

„Condițiile sunt foarte dificile la fața locului”, a declarat șeful poliției locale, Sveinn Kristján Rúnarsson. „Este pe ghețar. E greu să aducem echipament acolo... Este rău. Totul se face manual.”

Presa locală a raportat că la un moment dat, duminică, 200 de persoane lucrau la operațiunea de salvare. Autoritățile nu au reușit să localizeze persoanele dispărute.

Potrivit autorităților, oamenii stăteau într-o ravenă între gurile peșterii din ghețarul Breidamerkurjökull, când un perete de gheață s-a prăbușit.

Breidamerkurjökull este o limbă glaciară care se extinde de la ghețarul Vatnajökull până la laguna Jökulsárlón. Aceasta este renumită pentru peșterile sale de gheață, iar grupurile organizează tururi în aceste locuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite