Tiruri cu rachete ale forţelor ruse în mai multe regiuni din Ucraina, care au vizat infrastructuri energetice

0
Publicat:

Forţele ruse au efectuat cel puţin zece tiruri cu rachete în cursul nopţii asupra unor „infrastructuri esenţiale” în regiunea Harkov, a anunţat, joi dimineaţă, guvernatorul local, în timp ce autorităţile ucrainene susţin că loviturile au vizat şi regiunile Zaporojie, Lvov şi Kiev, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Ocupanţii au efectuat zece lovituri asupra unor infrastructuri esenţiale în oraşul Harkov şi regiunea sa. La ora actuală, nu există victime", a postat Oleg Sinegubov pe reţeaua socială Telegram.

Într-o postare pe Telegram, primarul Harkovului, Igor Terehov, a precizat că armata rusă a lovit al doilea cel mai mare oraş din Ucraina cu „rachete".

„Metroul va fi închis”

Forţele aeriene ucrainene au anunţat anterior pe aceeaşi reţea socială că circa nouă bombardiere strategice Tu-95MS au fost ridicate de la sol şi existau suspiciuni că se pregătesc să lanseze rachete în direcţia Ucrainei.

„Având în vedere ce vizează agresorul rus, probleme de aprovizionare cu energie sunt posibile la Harkov. Metroul va fi închis în următoarele ore, aşa că planificaţi-vă traseul în funcţie de asta", a notat Terehov joi dimineaţă pe Telegram.

Intervenţii pentru remedierea unei pene de electricitate sunt în curs, preciza, joi dimineață, guvernatorul regional.

Joi, în jurul orei locale 6 (3 GMT), întreg teritoriul ucrainean se afla în stare de alertă aeriană.

Și guvernatorul regiunii Zaporojie, Ivan Fedorov, a anunţat pe Telegram explozii.

La rândul său, guvernatorul regiunii Lvov, Maksim Kozîţki, a anunţat că apărarea antiaeriană este activă în zonă.

Potrivit unei postări pe Telegram a ministrului ucrainean al energiei, Herman Haluşcenko, atacurile au vizat facilităţi de producţie şi distribuţie de electricitate din Harkov, Zaporojie, Lvov şi Kiev.

Atacuri rusești asupra infrastructurii energetice a Ucrainei

Rusia bombardează de mai multe săptămâni infrastructuri energetice ale Ucrainei, în special în regiunea Harkov, ceea ce provoacă probleme de aprovizionare cu electricitate de amploare, notează AFP.

Miercuri, şapte persoane au fost ucise în regiunile Harkov şi Odesa în cursul atacurilor nocturne asupra a două situri energetice care au provocat pene de curent în aceste două teritorii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite