Peste 18 răniți într-un atac rusesc asupra orașului Dnipro din Ucraina

0
Publicat:

Cel puțin 18 persoane, între care copii, au fost rănite marți într-un rusesc asupra orașului Dnipro, partea de centru-sud a Ucrainei, a anunţat guvernatorul regional Serguid Lyssak, relatează AFP, scrie Agerpres.

Volodimir Zelenski FOTO: EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO: EPA-EFE

„Dnipro, deja 18 răniţi. Dintre cele 12 persoane spitalizate, cinci sunt copii”, a transmis Lyssak pe Telegram, precizând că viaţa lor nu este în pericol.

Potrivit serviciilor de urgenţă în acest atac au fost distruse o întreprindere, o grădiniţă şi o unitate de învăţământ superior. „Un incendiu care s-a extins pe 150 de metri pătraţi a izbucnit la sediul întreprinderii”, au spus sursele citate pentru Telegram, subliniind că incendiul a fost deja stins de pompieri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis în mesajul său difuzat zilnic că va exista o replică la acest atac. „Replicile vor fi din ce în ce mai mari de fiecare dată”, a avertizat acesta.

De asemenea, preşedintele Zelenski le-a cerut din nou aliaţilor occidentali ai Ucrainei să-i livreze mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a „salva mii de vieţi”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite