Teroristul Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie la primul interogatoriu în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie care urma să-l interogheze pentru prima dată în Franţa, în cadrul anchetei cu privire la atacurile de la Paris, din 13 noiembrie, iar audierea s-a încheiat, a declarat avocatul său, citat de AFP.

„Salah Abdeslam a recurs la dreptul la tăcere încă de la intrarea în joc, refuzând să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie“, a anunţat Parchetul din Paris.

„El a refuzat, de asemenea, să precizeze motivele care-l determină să se folosească în acest fel de dreptul la tăcere. El a refuzat, în acelaşi fel, să confirme declaraţiile pe care le-a dat anterior în faţa poliţiştilor şi judecătorului de instrucţie belgieni“, a adăugat parchetul.

„El nu a dorit să se exprime astăzi (vineri)“ şi a anunţat „că o va face mai târziu“, a declarat pentru AFP unul dintre avocaţii săi, Frank Berton.

„El şi-a exprimat dorinţa de a face uz de dreptul său la tăcere. Trebuie să i se acorde timp“, a adăugat avocatul.

Singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste de la 13 noiembrie a sosit vineri dimineaţa la Palatul de Justiţie în vederea primului interogatoriu în Franţa, foarte aşteptat în perspectiva continuării anchetei cu privire la atacurile de la Paris, care s-au soldat cu 130 de morţi.

Avocatul Franck Berton FOTO La Voix du Nord

Avocatul Franck Berton FOTO La Voix du Nord

Abdeslam „decide când va alege să vorbească“, a subliniat Berton.

Avocatul a deplâns faptul că suspectul este plasat în permanenţă sub supraveghere video, în celula de la Fleury-Mérogis.

„Se simte spionat 24 de ore din 24. Acest lucru nu-l plasează în condiţii bune“, a declarat Berton pentru presă.

Avocatul intenţionează să-l sesizeze pe ministrul Justiţiei în acest sens.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite