Soldații ruși, acuzați că au răpit 46 de bebeluși dintr-o biserică din Herson. „I-au folosit ca scuturi umane”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

46 de bebeluși au fost răpiți de soldații ruși din subsolul unei biserici baptiste din Herson, unde copiii erau adăpostiți de către pastorul din zonă, pentru că orfelinatul era prea aproape de lupte.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Herson a fost primul oraș important care a căzut în mâinile rușilor, iar un orfelinat local, unde locuiesc copii de la 4 luni la 4 ani, a fost periculos de aproape de lupte.

„Au fost bătălii, explozii, elicoptere și avioane zburând deasupra capului”, a spus pastorul bisericii, Fedir Koznynec.

Rușii au început să vâneze copii, așa că orfelinatul i-a îndepărtat pe cei mici aflați în grija lor și i-a ascuns în subsolul Bisericii Koznyncec. Unii tocmai începuseră să meargă, a povestit pastorul pentru publicația Newsy

„Rușii au fost atacați puternic din partea armatei Ucrainei, așa că au încărcat copiii în autobuze și i-au condus într-o coloană cu lansatoare de rachete gradate, folosindu-i ca scuturi umane”, a mai declarat pastorul ucrainean, pentru publicația citată. 

Guvernatorul regiunii Herson spune că bebelușii au fost duși în Crimeea, iar autoritățile ucrainene pledează pentru reîntoarcerea acestora.

Peste 8.000 de copii au fost relocați de către soldații ruși, de la începerea războiului, aceasta fiind considerată una dintre cele mai grave crime de război de care sunt acuzați rușii. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite