Situația de securitate în Serbia este stabilă, a anunțat un înalt oficial

0
Publicat:

"Situaţia de securitate în Serbia este stabilă, iar autorităţile vor continua activităţile coordonate pentru a proteja ordinea constituţională şi juridică" în ţară, a declarat luni şeful Biroului de Coordonare a Serviciilor de Securitate sârbe, Ivica Dacic, citat de agenţia de presă Tanjug, conform Agerpres.

Șeful Biroului de Coordonare a Serviciilor de Securitate din Serbia,Ivica Dacic, la o conferinta
Ivica Dacic, Foto: Daniel Dancea

Anterior, biroul s-a reunit pentru a analiza situaţia de securitate în urma încercării unor protestatari de a intra cu forţa duminică în Palatul Vechi - Primăria - din centrul Belgradului.

"Am condamnat în cei mai fermi termeni actul de intrare violentă în instituţii", acestea "nu au fost proteste politice, ci o încercare de a prelua puterea prin violenţă", a spus Dacic după o şedinţă a Biroului.

"S-a analizat situaţia de securitate. Desigur, s-a ajuns la concluzia că situaţia de securitate în Serbia este stabilă, în ciuda numeroaselor provocări care au fost prezente în ultimele zile şi în ciuda faptului că despre anunţul acestor activităţi violente, care vizează în primul rând sechestrarea instituţiilor prin violenţă şi distrugerea ordinii constituţionale, s-a vorbit cu câteva săptămâni înainte", a notat Dacic, adăugând că "toate elementele sistemului de securitate vor continua activităţi coordonate pentru protejarea ordinii constituţionale".

Opt poliţişti au fost răniţi şi 38 de persoane arestate în timpul şi după un protest al opoziţiei împotriva rezultatului alegerilor

Mii de oameni s-au adunat duminică, 24 decembrie, în centrul Belgradului pentru a cere anularea alegerilor parlamentare şi locale din urmă cu o săptămână despre care observatorii internaţionali au spus că au fost incorecte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite