Proteste în Serbia din cauza fraudelor de la alegeri: Moscova acuză Occidentul. Doi polițiști grav răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a acuzat luni Occidentul că încearcă „să destabilizeze” situaţia în Serbia, unde manifestanţi care contestă rezultatele recentelor alegeri legislative au atacat duminică primăria din Belgrad, informează AFP, potrivit Agerpres.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

„Este evident că Occidentul colectiv încearcă să destabilizeze situaţia în ţară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de agenţia de stat de ştiri RIA Novosti, comparându-i pe manifestanţii din Serbia cu cei din piaţa Maidan de la Kiev, unde pro-occidentalii au venit la putere la începutul anului 2014.

Manifestanţi care contestă rezultatele recentelor alegeri legislative din Serbia au atacat primăria capitalei duminică, spărgând geamurile cu pietre, înainte de a fi respinşi de poliţie, transmite AFP.

Preşedintele naţionalist sârb Aleksandar Vucic, al cărui partid a fost declarat învingător în alegerile legislative din 17 decembrie, a afirmat că doi poliţişti au fost „grav răniţi” în timpul manifestaţiei, în timp ce peste 35 de persoane au fost arestate.

Scrutinul din 17 decembrie a provocat numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali - din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa - a denunţat o serie de „nereguli”, în special „cumpărare de voturi” şi „depunerea de buletine de vot false în urne”.

Fraudele la alegeri au avut loc după o campanie electorală marcată de violențe la adresa opoziției.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite