Site-urile mai multor instituţii din Ucraina, atacate de hackeri. Din ce ţări provin aceştia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hacker FOTO Shutterstock
Hacker FOTO Shutterstock

Mai multe atacuri cibernetice la adresa site-urilor unor instituţii de stat din Ucraina au fost înregistrate în dimineaţa zilei de miercuri, 16 februarie.

Site-urile oficiale ale Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgenţă şi Cabinetului de Miniştri nu funcţionează. Unii utilizatori raportează şi probleme la accesarea site-urilor web ale Oficiului Preşedinţiei şi ale Serviciului de Frontieră, scrie presa ucraineană, citată de Hotnews.

Şi marţi, 15 februarie, mai multe site-uri ale unor bonci şi site-ul Ministerului Apărării au fost atacate de hackeri. Ministrul Transformării Digitale, Mihail Fedorov, a spus că echipele de IT-işti au respins atacuri ale hackerilor din patru ţări: Rusia, China, Cehia şi Uzbekistan.

Sursa citată arată că serviciul de presă al Poliţiei Naţionale a anunţat că au fost deja deschise urmăriri penale. ”Direcţia de Investigaţii a Poliţiei Naţionale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerinţă neautorizată în funcţionarea sistemelor automate) şi 363-1 (difuzarea intenţionată de semnale telecom are cauzează o întrerupere în funcţionarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliţia.

Vă recomandăm şi: 

Biden: Suntem pregătiţi să răspundem decisiv la un atac al Rusiei împotriva Ucrainei / Mesaj pentru cetăţenii ruşi: Nu sunteţi duşmanul nostru

Senatul SUA va sprijini „sancţiunile imediate” împotriva Rusiei în cazul escaladării situaţiei din Ucraina

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite