Selfie cu Papa Francisc și Katalin Novák, președinta Ungariei

0
Publicat:

Katalin Novák a postat pe pagina sa de Facebook o imagine care surprinde momentul în care Papa Francisc face o fotografie tip selfie alături de șefa statului maghiar.

Novák Katalin si Papa Francisc FOTO Facebook N.K.
Novák Katalin si Papa Francisc FOTO Facebook N.K.

Papa Francisc s-a întâlnit vineri, 28 aprilie, cu președinta Ungariei, Katalin Novák, în cadrul unei vizite de trei zile pe care Sfântul Părinte a întreprins-o în țara vecină.

Dacă papa Francisc a condamnat "agresiunea" asupra Ucrainei "martirizate", Viktor Orban este preocupat să menţină legăturile cu Moscova şi a evitat să-l critice pe preşedintele rus Vladimir Putin, refuzând totodată să trimită arme Kievului.

Vizita Papei Francisc în Ungaria reprezintă a 41-a călătorie apostolică internațională a pontificatului. „Vin ca pelerin și prieten în Ungaria, o țară bogată în istorie și cultură; în Budapesta, oraș al podurilor și al sfinților, mă gândesc la întreaga Europă și mă rog ca, în unitate și solidaritate, să devină și în timpurile noastre o casă a păcii și o profeție de bun venit“, a scris Suveranul Pontif în cartea de onoare, într-o încercare de conciliere a relațiilor tensionate dintre Ungaria și Uniunea Europeană.

Papa Francisc este al doilea papă care vizitează Ungaria, după Papa Ioan Paul al II-lea, în 1991 şi 1996.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite