Se pregătește un atac terorist? Rușii își reduc prezența la Centrala de la Zaporojie

0
Publicat:

Rusia reduce treptat numărul de cadre de la centrala nucleară Zaporojie ocupată în sudul Ucrainei, a afirmat vineri serviciul de informații militare al Ucrainei.

Centrala nucleară de la Zaporojie
Centrala nucleară de la Zaporojie

Kievul a acuzat luna aceasta Rusia că plănuiește un atac „terorist" la centrala nucleară care implică eliberarea de radiații. Moscova a negat acuzația, potrivit agenției Reuters.

„Conform celor mai recente date, contingentul de ocupație părăsește treptat teritoriul centralei nucleare Zaporojie, a comunicat Direcția Principală de Informații din Ministerul Apărării (GUR) în aplicația de mesagerie Telegram.

GUR a precizat că printre primii care au părăsit centrala nucleară s-au numărat trei angajați ai companiei nucleare de stat ruse Rosatom, care au fost „responsabili de activitățile rușilor în centrală”. Se spune că și angajații ucraineni care au semnat un contract cu Rosatom au fost sfătuiți să plece.

GUR a mai comunicat că numărul de patrule militare scade treptat și pe vastul teritoriu al uzinei și în orașul din apropiere, Energodar, iar personalului rămas la fabrică i s-a spus să dea vina pe Ucraina „în cazul oricăror situații de urgență”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite