Rusia susţine că atacul asupra Odesei a vizat un hangar cu muniţie şi arme occidentale. Care ar fi pierderile Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter/Imagine ilustrativă
FOTO Twitter/Imagine ilustrativă

Rusia a confirmat duminică, 1 mai, atacul de la aeroportul din Odesa, în sudul Ucrainei. Ministrul rus a Apărării susţine că atacul a vizat distrugerea unui hangar cu arme şi muniţie pe care armata ucraineană le-ar fi primit de la SUA şi aliaţi.

„Rachete de înaltă precizie Onyx au distrus lângă Odesa pe un aerodrom militar un hangar cu arme şi muniţii primite din Statele Unite şi ţări europene, precum şi pista", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, potrivit Agerpres.

Comandamentul operaţional din sud al forţelor armate ucrainene a confirmat sâmbătă că a fost avariată pista aeroportului din Odesa şi că a devenit inutilizabilă în urma atacului cu rachete ruseşti.

Konaşenkov a spus că rachete de înaltă precizie ale Forţelor aerospaţiale ruse au lovit şapte instalaţii militare în Ucraina, inclusiv patru zone unde sunt concentraţi soldaţi şi echipamente militare, precum şi trei depozite de rachete şi arme de artilerie şi de muniţie în regiunile Doneţk şi Harkov.

Ar fi fost ucişi 140 de soldaţi ucraineni

Rusia afirmă că în urma atacurilor, 140 de soldaţi ucraineni au fost ucişi şi 19 vehicule blindate ale armatei ucrainene au fost eliminate.

În plus, aviaţia operativ-tactică rusă a distrus două sisteme de rachete antiaeriene S-300 ucrainene în regiunea Zaporojie, unde forţele ruse au atacat şi două depozite de muniţie şi combustibil, precum şi 15 bastioane şi zone de grupare a soldaţilor şi echipamentelor ucrainene.

În cursul zilei, rachetele au ţintit 786 de zone de grupare a soldaţilor şi echipamentelor Ucrainei, 24 de posturi de comandă şi trei depozite de rachete şi arme de altilerie şi muniţie în zona Gruşevaha în regiunea Harkov.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite