Ruşii au bombardat cu rachete Odesa: pista aeroportului a fost distrusă

0
0
Aeroportul din Odesa FOTO Wikipedia
Aeroportul din Odesa FOTO Wikipedia

Rusia a bombardat din nou Odesa cu rachete de croazieră. În urma unui atac cu rachete, pista aeroportului Odesa a fost avariată, a informat comandamentul operaţional Yug.

Exploziile au fost auzite la scurt timp după ce sirenele de raid aerian au răsunat în tot oraşul.

"Astăzi inamicul a lovit din Crimeea cu un sistem de rachete de apărare de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odessa a fost distrusă. Slavă Domnului că nu au fost victime", a declarat guvernatorul Maxim Martchenko într-o înregistrare video pe contul său de Telegram.

În urmă cu o săptămână, opt persoane au fost ucise în loviturile ruseşti asupra oraşului istoric Odesa, cu o populaţie de aproape un milion de locuitori, care până acum a fost relativ neafectat de lupte.

„Utilizarea ulterioară a pistei este imposibilă”, a declarat Natalia Gumeniuk, şefa centrului de presă al forţelor de securitate şi apărare din sud.

Sâmbătă, 23 aprilie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Odessei . Rachetele au fost lansate de avioanele strategice de aviaţie TU-95 ale Rusiei din Marea Caspică. Armata ucraineană a distrus două rachete de croazieră inamice (X555 sau X101) şi două drone operaţionale-tactice. Cu toate acestea, alte două rachete au lovit o instalaţie militară şi două clădiri rezidenţiale.

Ca urmare, cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite, printre cei ucişi se numără şi un bebeluş de trei luni.

La momentul respectiv, armata rusă a afirmat că a vizat cu "rachete de înaltă precizie" un mare depozit de arme din apropiere de Odesa, furnizat forţelor ucrainene de către SUA şi ţări europene.

La 10 aprilie, aeroportul din Dnipro, un oraş industrial de un milion de locuitori din estul Ucrainei, a fost "complet distrus" de bombardamentele ruseşti, potrivit autorităţilor regionale.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri