Rusia, acuzată că bombardează intenționat coridoarele prin care AIEA ar trebui să ajungă la centrala nucleară Zaporojie

0
Publicat:

Rusia bombardează culoarul de trecere al inspectorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) către centrala nucleară Zaporojie, a afirmat Mikhailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, conform Kyiv Independent

 FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Rusia bombardează în mod deliberat coridoarele prin care misiunea AIEA ar trebui să ajungă la CN Zaporojie”, a transmis pe Twitter, Mikhailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit lui, forțele ruse ar fi vrut ca misiunea AIEA să treacă prin Crimeea ocupată de ruși sau prin părți ale regiunilor Luhansk și Donețk. 

Totodată el a cerut demilitarizarea zonei din jurul centralei nucleare, unde se află forțele ruse.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a anunţat luni dimineaţă că se află în drum spre centrala nucleară Zaporojie.

Trebuie să păstrăm siguranța și securitatea celei mai mari instalații nucleare din #Ucraina și din Europa. Sunt mândru să conduc această misiune care se va afla în #ZNPP la sfârșitul acestei săptămâni”, a scris luni șeful AIEA într-o postare pe Twitter.

Misiunea pe care AIEA o desfășoară la centrala nucleară ucraineană Zaporojie este „cea mai dură din istoria“ organizaţiei, din cauza luptelor din apropiere, a apreciat luni şeful diplomaţiei ucrainene.

Această misiune va fi cea mai dură din istoria AIEA din cauza activităţii de luptă desfăşurată de Rusia pe teren, dar şi ca urmare a manierei evidente în care Rusia încearcă să-şi legitimeze prezenţa în acest loc”, a afirmat Dmitro Kuleba în timpul unei vizite la Stockholm.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite