Rusia a anunţat că a doborât 87 de drone ucrainene şi a calificat atacul drept unul "terorist"

0
Publicat:

Vineri, Rusia a anunţat că a reuşit să „împiedice un atac terorist” care a vizat cartierul general al operaţiunilor sale în Ucraina, distrugând 87 de drone.

Operatori de drone militare. Foto arhivă
Operatori de drone militare. Foto arhivă

Ministerul rus al Apărării a emis un comunicat potrivit căruia în noaptea de joi spre vineri, sistemele de apărare antiaeriană ruseşti au interceptat şi au doborât 87 de drone ucrainene, dintre care 70 au vizat regiunea Rostov, unde se află cartierul general al operaţiunii ruse din Ucraina, relatează Agerpres citând AFP.

„În cursul nopţii, a fost împiedicată o încercare a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu drone aeriene. În total, 87 de drone ucrainene au fost doborâte deasupra regiunilor ruse”, scrie Ministerul rus al Apărării în comunicat.

„Sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus drone deasupra regiunii Belgorod (două), Volgograd (două), Voronej (şase), Kursk (şase), Rostov (70), precum şi o dronă deasupra peninsulei Crimeea” (teritoriu anexat de Rusia în 2014), conform aceluiaşi comunicat.

Guvernatorul regional Vasili Golubev a precizat, pe Telegram, că în regiunea Rostov, care găzduieşte cartierul general al operaţiunii ruse în Ucraina, atacul „nu a făcut victime”, dar a provocat întreruperi de electricitate în mai multe localităţi, a declarat.

În schimb, în regiunea Voronej, la graniţa cu Ucraina, „un rezervor de petrol a fost uşor avariat” în urma căderii resturilor de drone, dar nici aici atacul nu s-a soldat cu răniţi, potrivit guvernatorului regional Aleksandr Gusev.

Ucraina, care se confruntă cu o ofensivă lansată de Moscova de peste doi ani, răspunde cu regularitate ofensivei invadatorilor, atacând regiunile ruse şi ţintind în special instalaţiile energetice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite