Rechini observaţi în apropiere de Barcelona: Cinci plaje au fost închise temporar VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilustrativă Shutterstock (Arhivă)
FOTO ilustrativă Shutterstock (Arhivă)

Cinci plaje din municipalităţile Citages şi Villanova i la Geltrue Barcelona au fost închise după ce au fost observaţi trei rechini în apă în apropierea ţărmului, relatează Infotourism.

Autorităţile locale au înălţat steaguri roşii pentru a împiedica oamenii să intre în mare.

În Vilanova, plaja Sant Gervasi a fost închisă joi dimineaţa devreme din cauza prezenţei a doi rechini albaştri. Salvamarii de serviciu au monitorizat ski-jeturile, iar până la ora 10, plaja a fost din nou declarată sigură. Se crede că ambii rechini observaţi aparţin speciei de rechin albastru.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 1.00, un rechin mako ar fi fost observat la mai puţin de 100 de metri de plajele din Sitges Fregata, Ribera, Bassa Rodona şi Estanyol. Au fost opriţi imediat şi au fost ridicate steaguri roşii. Până la ora 15.00, steagurile galbene fluturau din nou.

Surse din consiliul local au precizat că un rechin mako mic a fost văzut şi filmat în weekend pe Coasta Garof de către Asociaţia Cetaceelor (Cetacean Association). Această specie de rechin nu este frecvent întâlnită în această regiune a Mării Mediterane, unde este în pericol serios de dispariţie.

Prezenţa rechinilor nu necesită prezenţa ofiţerilor de salvare marină în niciun moment. Unitatea a explicat că este vorba despre două specii de rechini care nu atacă oamenii şi, prin urmare, nu reprezintă o ameninţare pentru înotători. Cu toate acestea, steagurile roşii au fost înălţate ca măsură de precauţie.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite