Război în Ucraina. Protest masiv la Melitopol faţă de reţinerea primarului de către forţele ruseşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest melitopol 12 martie 2022

Câteva mii de locuitori din Melitopol au mărşăluit spre clădirea administraţiei pentru a cere eliberarea primarului Ivan Fedorov, care a fost reţinut de forţele ruse, transmite Nexta, care mai relatează că există informaţii referitoare la probleme cu conexiunea la internet în zona. Forţele ruse ar încerca să-i împiedice pe rezidenţi să se coordoneze.

„Libertate pentru primar" şi "Fedorov", a scandat mulţimea, potrivit unui scurt video realizat de televiziunea de stat ucraineană pe pagina sa de Facebook. Postul TV a relatat că peste 2.000 de persoane s-au adunat la protest şi au cerut eliberarea oficialului, potrivit CNN. Forţele ruseşti au ocupat Melitopolul la câteva zile după invazia care a început la sfârşitul lunii februarie.

Primarul Fedorov a fost văzut vineri într-o înregistrare video în timp ce era scos de către bărbaţi înarmaţi din clădirea guvernamentală din oraş. La scurt timp după aceea, procurorul regional din Luhansk, susţinut de Rusia, a spus că primarul a comis infracţiuni de terorism şi că este anchetat. 

Preşedintele Volodimir Zelenski  a calificat „răpirea” lui Fedorov drept o „crimă împotriva democraţiei", într-o înregistrare video postată vineri pe Facebook.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite