Punkerii au „invadat” o insulă a elitelor bogate pentru a le perturba liniștea FOTO VIDEO

0
Publicat:

Punkeri germani din toată țara au înființat o tabără de protest pe insula Sylt, pentru a demonstra împotriva extremei drepte, excluziunii economice și crizei climatice, potrivit The Guardian.

Punkerii germani au luat cu asalt o insulă preferată de elite FOTO Profimedia
Punkerii germani au luat cu asalt o insulă preferată de elite FOTO Profimedia

Pentru al treilea an consecutiv, tinerii militanți de stânga, cu creste, tricouri rupte și piercinguri faciale, au început să sosească pe Sylt, majoritatea cu trenul, pentru a perturba odihna sezonieră a elitelor bogate.

Grupul de presiune Aktion Sylt a declarat că își propune să facă "retragerea sigură a colectorilor de subvenții fasciști, a moștenitorilor naziști evazioniști fiscali și a distrugătorilor lumii un lucru de domeniul trecutului".

Prezența lor a fost sesizată la autorități, care au ordonat locuitorilor taberei să doarmă în corturi, să folosească toalete chimice și să-și gestioneze propriile deșeuri până când tabăra va fi desființată, pe data de 6 septembrie, a spus Hans-Martin Slopianka, un purtător de cuvânt al districtului Nord Frisia.

Supraveghetorii desemnați, purtând veste de securitate sau banderole albe, trebuie să fie vizibili și să aplice regulile convenite. Punkerii au lansat o campanie de donații online pentru a finanța facilitățile suplimentare.

„Presupunem că taberele de protest vor rămâne pașnice”, a declarat lorian Korte, un purtător de cuvânt al administrației Sylt, agenției de știri dpa, adăugând că "discuțiile cu poliția, districtul Nord Frisia și autoritățile de reglementare au fost foarte constructive".

Marvin Bederke de la Aktion Sylt a spus că se așteaptă la până la 300 de participanți - limita convenită - la tabăra improvizată de lângă aeroportul local, unde avioanele private aduc bogații și faimoșii din cea mai puternică economie a UE pentru a se bucura de farmecul insulei bătute de vânturi.

Protestatarii au fost de acord să se mute într-un alt câmp, chiar la sud, după o săptămână.

Punkerii germani protestează de ani de zile

Protestele au început în 2022, când Germania a introdus un bilet lunar de 9 € (7,60 £) pentru transport public nelimitat în toată țara, în efortul de a reduce inflația în creștere, reducând totodată emisiile de carbon.

Insula izolată a devenit ușor accesibilă cu mașina pentru locuitorii orașelor în urmă cu un secol, odată cu construirea digului Hindenburg care o leagă de continent. Reputația sa de loc de joacă pentru clasele superioare a crescut rapid, crescând prețurile locuințelor și împingând mulți rezidenți de lungă durată să plece de-a lungul decadelor.

Activistii critică "gentrificarea" în satele mici ale comunității, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor care lucrează în magazinele de designer, restaurantele, barurile și cluburile private din Sylt nu își mai permit să locuiască pe insulă și trebuie să facă naveta.

Apoi, în mai, unii petrecăreți au fost surprinși scandând un slogan nazist într-un club de lux din Sylt, într-un videoclip care a devenit viral.

Clipul arăta grupul bând și dansând împreună pe melodia L’amour Toujours din 2001 a muzicianului italian Gigi D’Agostino, cu unii cântând sloganul ultranaționalist „Germania pentru germani - străinii afară” în locul versurilor apolitice ale cântecului.

Imaginile au părut o dezvăluire înfricoșătoare a modului în care ideologia de extremă dreaptă a pătruns în cercurile burgheze ale societății germane.

La scurt timp după, un mic grup de punkeri s-a adunat pe Sylt cu un banner pe care scria "împotriva extremei drepte" și a promis o mobilizare puternică pentru tabăra de protest de anul acesta.

„Bogăția ta mă face să vomit”

Aktion Sylt planifică mitinguri și evenimente culturale pe parcursul verii. Autorul de stânga și oficialul sindical Marco Höne va călători din Stuttgart, din sud-vestul Germaniei, pentru o întâlnire pe 7 august intitulată "Bogăția ta mă face să vomit", unde va citi din cartea sa "Bogătași și urâți."

În anii precedenți, turiștii s-au plâns de zgomot, gunoi și miros din tabără, ceea ce a dus la o hotărâre a instanței de anul trecut de a o evacua mai devreme. Frank Deppe, un podcaster din Sylt, și-a amintit de conflictele dintre protestatari și proprietarii de afaceri locali, inclusiv insulte strigate și chiar bătăi.

Partidul Anarhist Pogo din Germania (APPD), care se descrie drept "partidul gunoaielor și paraziților sociali din 1981", a spus că se va alătura din nou taberei de protest anul acesta.

"Suntem bucuroși să folosim orice hărțuire din partea societății înalte din Sylt ca o oportunitate de a-i enerva și mai mult", a postat partidul pe Instagram. "Să inundăm din nou destinația preferată de vacanță a celor bogați și frumoși cu «turiști ieftini»".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite