Prințul William, luat în râs de ruși, după vizita la granița Poloniei cu Ucraina

0
Publicat:

Prințul William a făcut o vizită scurtă în Polonia, la granița cu Ucraina, și a salutat trupele britanice și poloneze care „ne apără libertățile”. În replică, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministrului de externe al lui Putin, i-a dat prințului de Wales un nume în stil rusesc, denumindu-l ca fiind doar "fiul lui Charles".

De asemenea, ea s-a referit la faptul că Marea Britanie va furniza Ucrainei obuze performante cu uraniu sărăcit pentru tancurile Challenger 2. „Mă întreb dacă William Charles-ovici a adus muniție cu uraniu sărăcit pentru trupele sale”, a spus Maria Zakharova.

Prințul William, în vârstă de 40 de ani, nu a răspuns la această înțepătură. El a fost asaltat de simpatizanți în capitala poloneză, Varșovia.

Mai târziu, la Mormântul soldatului necunoscut, a depus o coroană de flori cu o notă scrisă de mână: „În memoria celor care au făcut sacrificiul suprem”.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

El a avut, de asemenea, o întâlnire „caldă și prietenoasă” cu președintele Andrzej Duda, care urmează să participe la încoronarea regelui în luna mai. Între timp, la Londra, Charles a insistat că este hotărât să viziteze din nou Ucraina „înainte de a îmbătrâni prea mult”.

Vizita, „misiune personală”

În vizita pe care a făcut-o, prințul William a mulțumit trupelor care formează apărarea împotriva agresiunii lui Putin.

El a făcut asta după ce a aterizat, joi după-amiază, la o bază militară securizată de lângă Rzeszow, în Polonia, care este ultima frontieră înainte de Ucraina.

Baza găzduiește 75 de britanici care lucrează în colaborare cu aliații polonezi și americani la doar 80 de kilometri de granița cu Ucraina.

El și-a încheiat apoi călătoria la o sală de mese locală, pentru ucraineni.

Surse regale au declarat că vizita a fost o „misiune personală” pentru a saluta soldații din Marea Britanie și Polonia în eforturile lor.

Îmbrăcat în civil, el s-a adresat trupelor la umbra a două lansatoare de rachete complet înarmate.

 Prințul William a vizitat trupele britanice din Polonia FOTO Profimedia
Prințul William a vizitat trupele britanice din Polonia FOTO Profimedia

Știu cât de ocupați sunteți cu toții. Vă mulțumesc pentru că m-ați primit astăzi, am vrut doar să vin aici în persoană pentru a vă mulțumi pentru tot ceea ce faceți, pentru că îi țineți pe toți în siguranță aici și pentru că sunteți atenți la ceea ce se întâmplă. Așa că vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zi de zi. Știu că unii dintre voi se apropie de sfârșitul timpului petrecut aici, așa că abia aștept să vă odihniți puțin când ajungeți acasă”, a spus prințul William.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite