Povestea aristocratei care a fugit cu partenerul infractor și copilul nou-născut. Cei doi au fost arestați, bebelușul e de negăsit

0
Publicat:

După aproape opt săptămâni de căutări, poliția i-a găsit și arestat pe Constance Marten și partenerul său, Mark Gordon, în orașul englez Brighton. Cuplul atipic și-a abandonat mașina în flăcări și a dispărut, împreună cu bebelușul lor nou-născut. Micuțul este, în continuare, căutat de oamenii legii.

Constance Marten și infractorul Mark Gordon FOTO Florida Department of Law Enforcement
Constance Marten și infractorul Mark Gordon FOTO Florida Department of Law Enforcement

Născută și crescută în înalta societate, Constance Marten s-a rupt de familia sa și a ales să aibă o rețatie cu Mark Gordon, un infractor care a executat 20 de ani de închisoare în Florida, pentru viol. El a fost, ulterior, deportat în Marea Britanie și este cu 13 ani mai în vârstă decât frumoasa aristocrată.

În urmă cu aproximativ două luni, cei doi și-au abandonat mașina în flăcări, pe M61, în Bolton și au fugit. Au călătorit mai întâi la Liverpool, apoi la Harwich în Essex, la Colchester și mai departe la gara East Ham din estul Londrei, pe parcursul a numai două zile, relatează The Independent.

Traseul parcurs de cuplul fugar FOTO The Independent
Traseul parcurs de cuplul fugar FOTO The Independent

Constance Marten și iubitul său au fost arestați

Marți, 28 februarie, poliția a confirmat informația potrivit căreia cuplul a fost găsit, dar căutarea bebelușului continuă. Aristocrata Constance Marten și partenerul ei, Mark Gordon, au fost arestați.

Ei [Marten și Gordon] au fost arestați sub suspiciunea de neglijare a copilului, pe care îl căutăm, în continuare. Ne uităm la terenuri deschise, anexe în care s-ar putea să fi plasat copilul, în timp ce se aflau în zonă, înainte să-i arestăm”, a declarat inspectorul Lewis Basford, de la Poliția Metropolitană.

Perechea a fost localizată de ofițerii de la Poliția Sussex în Stanmer Villas, Brighton, luni seară, după ce un martor a raportat că i-a văzut, cu puțin înainte de ora 21:30.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, familia fusese văzută ultima dată în zona Whitechapel din estul Londrei, mergând spre Brick Lane, pe data de 7 ianuarie, după ora 22:00.

Videoclipul îl surprinde pe Mark Gordon, în vârstă de 48 de ani și pe partenera sa, în vârstă de 35 de ani, părăsind un magazin din care și-au cumpărat un cort. Poliția merge pe premisa că acolo ar fi ascuns bebelușul lor. La momentul respectiv, fețele le erau acoperite de măști și glugă. Gordon este cel care merge în față, în timp ce Marten, rămasă puțin în spate, împinge un cărucior acoperit cu pături.

Ultima înregistrare video cu cei doi FOTO Metropolitan Police
Ultima înregistrare video cu cei doi FOTO Metropolitan Police

Poliția a găsit dovezi care arată că micuțul s-a născut pe bancheta din spate a mașinii.

Apelul disperat al tatălui tinerei

Tatăl lui Constance Marten, Napier, a vorbit despre o înstrăinare a tinerei, atât de familie, cât și de prieteni, din momentul în care l-a întâlnit pe fostul pușcăriaș, Mark Gordon, în anul 2016.

Prin intermediul The Independent, Napier Marten, cunoscut producător de muzică și filme, i-a lansat fiicei sale o rugăminte, pe data de 19 ianuarie.

Dragă Constance, deși rămânem înstrăinați în acest moment, îți sunt alături, așa cum am făcut întotdeauna și așa cum a făcut întotdeauna familia. Suntem gata să facem tot ce este necesar pentru a te întoarce la noi, în siguranță la. Ultimii opt ani au fost mai mult decât dureroși pentru toată familia, precum și pentru prietenii tăi, așa cum trebuie să fi fost și pentru tine. Să te văd, din nou, atât de vulnerabilă, este un test dus la extrem. Te rog, Constance, găsește-ți curajul să te prezinți la poliție cât mai curând posibil.”, a spus el, cu vocea tremurândă.

Mașina celor doi, abandonată în flăcări pe M61, în Bolton FOTO Metropolitan Police
Mașina celor doi, abandonată în flăcări pe M61, în Bolton FOTO Metropolitan Police

Viața lui Constance Marten

Constance Marten s-a născut în 1987, părinții săi fiind Napier Marten și Virginie De Selliers. Mama lui Napier, Mary Anna Marten – bunica lui Constance – a fost precum o fiică pentru Regina Elisabeta a II-a și parteneră de joacă a prințesei Margareta.

Familia avea o casă pe măsura originii lor aristocratice. Constance și frații ei mai mici – Maximilian, acum 34 de ani, și Tobias, 31 de ani – au fost crescuți la Crichel House, care se află în inima unui parc din Dorset. Unul dintre cele mai magnifice conace georgiene din Anglia, casa a servit drept decor pentru adaptarea cinematografică, din 1996, a romanului Emma, scris de Jane Austen, cu Ewan McGregor și Gwyneth Paltrow în rolurile principale.

A urmat cursurile St Mary’s Shaftesbury, o școală independentă, pentru fete romano-catolice. Școala, care s-a închis în anul 2020, din cauza problemelor financiare generate de pandemie, avea o taxă de 30.000 de lire pe an. Tânăra a urmat, apoi, secția de limbă și cultură arabă, la Universitatea din Leeds, începând cu 2008. A participat la petreceri strălucitoare, organizate adesea la moșii precum cea în care a crescut și a fost în vacanță în stațiuni de schi de lux, cum ar fi Verbier.

A devenit cercetător la biroul din Londra al Al-Jazeera, canalul de știri, în limba engleză, deținut de Qatar. Acest job, conform profilului său de LinkedIn, a durat unsprezece luni. Constance Marten a lucrat, pentru scurt timp, ca manager de proiect la teatrul Rich Mix, în estul Londrei, și ca fotograf independent. A dat dovadă de talent, întrucât a câștigat trei premii importante pentru fotografie.

În 2014, s-a calificat profesional ca jurnalist și și-a petrecut o zi ca intern la Daily Mail. Dar se pare că tânăra avea, mai degrabă, aspirații artistice. Ea s-a înscris la un curs de actorie la școala de teatru East 15 din Essex. Un coleg de acolo a descris-o ca fiind „frumoasă, plină de viață, plină de bunătate... și foarte, foarte talentată”.

Relația cu Mark Gordon

Tânăra aristocrată a renunțat la curs în 2016, când l-a cunpscut pe Mark Gordon. Prietenii și colegii săi de la cursul de actorie au spus că ea se schimbase, din cauza bărbatului.

Gordon s-a născut în Birmingham, dar s-a mutat cu mama și frații vitregi în Florida, când era tânăr. În 1990, la vârsta de doat 15 ani, Gordon a fost găsit vinovat de răpire și agresiune sexuală și a petrecut 20 de ani în închisoare. A fost deportat, în Marea Britanie, în 2010.

Mark Gordon, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru viol FOTO Metropolitan Police
Mark Gordon, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru viol FOTO Metropolitan Police

Nu este clar modul în care s-au cunoscut cei doi, dar s-a raportat că s-au mutat într-o casă mică, cu terasă, în Ilford, East London. Cuplul era „misterios”, conform declarațiilor unui vecin, pentru Sunday Times. Constance Marten se pare că s-a înstrăinat tot mai tare de familia ei. Ea nu apare în în ședința foto realizară de Vogue, care a marcat nunta din 2021 a fratelui ei, Max, cu designerul de bijuterii Ruth Aymer.

Gordon și Marten au fost evacuați din casa lor din Ilford. Unde au mers în continuare nu este clar, deși până în august 2020 locuiau pe Coldharbour Estate, în Greenwich. Vecinii au spus, pentru Evening Standard, că uneori se auzeau strigăte din apartament. Contractul de închiriere era pe numele lui femeii, dar cuplul părea să uite de plata chiriei. Ei au fost evacuați, în luna august a anului trecut și se spune că ar fi lăsat pagube în valoare de mii de lire sterline.

Mama lui Gordon, Sylvia, care locuiește în Florida, a declarat pentru Daily Mail că ea suspectează că perechea s-a căsătorit în secret „cu ceva timp în urmă”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite