Polonia va achiziționa sisteme americane de apărare Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari

0
Publicat:

Varșovia va achiziționa sisteme americane Patriot de apărare în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit miercuri de Pentagon, relatează AFP, scrie Agerpres.

Sisteme Patriot în drum spre Polonia FOTO: Profimedia
Sisteme Patriot în drum spre Polonia FOTO: Profimedia

Conform unei agenții din subordinea Departamentului american al Apărării, DSCA (Defense Security Cooperation Agency), a indicat că vânzarea va include printre altele până la 48 de lansatoare Patriot PAC-3 și până la 644 de rachete, precum și radare.

Potrivic DSCA, Departamentul de Stat, cel care are autoritatea asupra exporturilor de arme din SUA, a aprobat tranzacția cu Polonia.

"Vânzarea, aşa cum a fost propusă, va îmbunătăţi capacităţile de apărare antirachetă ale Poloniei şi va contribui la obiectivele Poloniei de a-şi actualiza capacităţile, precum şi de a spori interoperabilitatea cu Statele Unite şi alţi aliaţi", a comunicat agenţia într-un comunicat.

Sistemele antiaeriene Patriot sunt proiectate să funcționeze chiar și împotriva rachetelor și aeronavelor de mare viteză.

Sistemele Patriot și-a dovedit eficiența în Ucraina, protejând teritoriul Kievului de atacurile aeriene rusești, inclusive de rachetele balistice tactice și rachetele hipersonice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite