Petro Poroşenko, apel la ONU: „Putin, la fel ca Stalin, vrea să şteargă Ucraina de pe suprafaţa pământului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petro Poroşenko Captură CNN
Petro Poroşenko Captură CNN

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a făcut un apel pentru o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU şi a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în care să se prezinte atrocităţile comise de regimul Putin, relatează Interfax Ucraina.

„Sunt şocat de masacrarea civililor de către soldaţii ruşi în oraşele din regiunea Kiev. Atât Ucraina cât şi lumea ar trebui să ştie că aceasta este soarta teribilă pregătită de sângerosul regim Putin pentru noi, pentru ucraineni, dacă pierdem acest război, dacă cedăm şi nu mai luptăm”, scrie Poroşenko pe Facebook.

„Cer o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU şi a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, la care să se prezinte faptele inumane de genocid asupra poporului ucrainean de către regimul Putin şi să se răspundă ferm acestor crime. Propun şi trimiterea imediată a unei misiuni internaţionale pentru analizarea faptelor de genocid”, a adăugat fostul şef al statului ucrainean.

Poroşenko a menţionat că dovezile legate de masacrarea ucrainenilor ar trebui prezentate Curţii Penale Internaţionale într-un proces de genocid şi a subliniat că acorduri de pace cu Rusia sunt imposibile fără ca responsabilii de uciderea ucrainenilor şi distrugerea unor oraşe şi localităţi paşnice să fie traşi la răspundere.

„Întreaga lume ar trebui să se gândească din nou dacă vrea să negocieze cu sângerosul măcelar Putin, să încheie acorduri cu el şi să construiască viitorul cu regimul său. Putin, la fel ca Stalin, vrea să şteargă Ucraina şi pe ucraineni de pe suprafaţa pământului şi de pe harta lumii”, a mai scris Petro Poroşenko.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite