Petro Poroşenko, fost preşedinte, gata să-şi dea viaţa pentru Ucraina: şi-a creat un batalion cu veterani din Donbas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Fostul preşedinte ucrainean şi om de afaceri Petro Poroşenko s-a îmbrăcat în hainele militare de la începutul invaziei, din 24 februarie. Acesta a întemeiat un batalion cu veterani din Donbas şi este pregătit să-şi dea şi viaţa pentru a restaura pacea în Ucraina.

Omul de afaceri este optimist şi a transmis un mesaj: „Nu vă temeţi de Putin, vom câştiga”. 

Petro Poroşenko crede că trupele de la Kiev pot câştiga războiul, dacă primesc arme din Occident. 

„Nu îmi place să vă spun că ne vom lupta până la capăt, mai degrabă aş spune că vom lupta până la victorie. Dar pot spune şi că, dacă pacea în Ucraina depinde de viaţa mea, atunci sunt gata să o dau”. 

Fostul preşedinte s-a alăturat militarilor şi civililor care luptă să protejeze Kievul.  

"Este extrem de important să protejăm Ucraina. Protejarea Kievului înseamnă protejarea Ucrainei. Facem tot ce putem - nu le permitem ruşilor să meargă mai departe. Ieri şi alaltăieri am salvat vieţile a 2.500 de oameni. Numai batalionul nostru a ajutat la evacuarea poporului, oferind protecţie militară”, a declarat Poroşenko încă de la începutul invaziei ruse.

Omul politic a avut legături în trecut cu preşedintele rus, Vladimir Putin: „Este greu de înţeles ce îi trece prin cap, dar pot da câteva sugestii în contextul negocierilor în desfăşurare”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite