Partidul Comunist austriac a ajuns pe locul doi la alegerile muncipale de la Salzburg

0
Publicat:

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus), care a obținut la alegerile generale din 2019 la nivel național mai puțin de 1% din voturi, a ajuns duminică pe locul doi în alegerile municipale desfăşurate la Salzburg, transmite agenţia EFE, scrie Agerpres.

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus) FOTO: Facebook/kpoeplussalzburg
Partidul Comunist austriac (KPOe Plus) FOTO: Facebook/kpoeplussalzburg

Potrivit rezultatelor preliminare, formaţiunea KPOe Plus a reușit să atragă 23% din voturi în alegerile pentru Consiliul Municipal, la distanţă mică de Partidul Social-Democrat (SPOe), cu 26%. Rezultatul nu este definitiv, ci reprezintă pentru formaţiunea comunistă o creştere de 500% faţă de procentul obţinut în 2019.

La alegerile pentru postul de primar al Salzburgului ierarhia este aceeaşi, candidatul social-democrat obţinând 30%, iar cel comunist 28%, astfel că aceștia se vor confrunta în turul doi.

KPOe Plus este un partid minoritar, fără reprezentare în parlamentul naţional austriac, şi este prezent doar în două din cele nouă parlamente regionale ale Austriei.

Cât despre Partidul Popular (OeVP) al cancelarului Karl Nehammer, care în oraşul Salzburg formează o majoritate la nivel local împreună cu social-democraţii, acesta a pierdut jumătate din procente, obţinând potrivit aceloraşi rezultate preliminare 20% din voturi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite