Parlamentul muntenegrean a dat un vot de neîncredere guvernului Abazovich

0
0

50 din 51 de deputați au votat moțiunea de neîncredere în guvernul condus de Dritan Abazovich.

Parlamentul muntenegrean și-a exprimat neîncrederea în actualul guvern Foto: Shutterstock
Parlamentul muntenegrean și-a exprimat neîncrederea în actualul guvern Foto: Shutterstock

Adunarea (parlamentul) din Muntenegru a adoptat un vot de neîncredere în guvernul lui Dritan Abazovich. Rezultatele votului, care a avut loc la inițiativa Partidului Democrat al Socialiștilor (DPS), condus de președintele Milo Djukanovic, au fost anunțate sâmbătă de portalul ZDM.

Discuția asupra acțiunilor celui de-al 43-lea guvern al Muntenegrului a durat 12 ore, iar în urma acesteia, 50 din 51 de deputați s-au exprimat pentru neîncredere, indică publicația. Rezultatele votării au fost influențate de faptul că Abazovich nu și-a îndeplinit obligațiile privind integrarea europeană a Muntenegrului într-o sută de zile. Țara este candidată la UE din 2010, iar negocierile de aderare sunt în desfășurare din 2012. Potrivit UE, Muntenegru are nevoie de reforme profunde în domeniile construirii statului de drept, dezvoltării unei economii competitive, cooperării regionale și reconcilierii.

Guvernul condus de Abazovich a fost format la 28 aprilie, după ce, la 4 februarie, parlamentul muntenegrean, într-o ședință de urgență, a adoptat un vot de neîncredere față de guvernul lui Zdravko Krivokapic.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite