Papa Francisc plănuiește o călătorie în Argentina: „Întotdeauna mi-am dorit să mă întorc”

0
Publicat:

Papa Francisc a anunțat că plănuiește să călătorească în străinătate, în anul ce urmează. Totodată, suveranul pontif a menționat clar faptul că nu dorește să fie asociat cu niciun fel de problemă politică a țării pe care urmează să o viziteze.

Papa Francisc va merge în Argentina, în 2024 FOTO GettyImages
Papa Francisc va merge în Argentina, în 2024 FOTO GettyImages

Anunțul a fost făcut, duminică, în presa locală, potrivit Reuters. Momentan, Vaticanul nu a transmis o poziție oficială.

Papa Francisc vrea să se întoarcă în țara sa natală

Destinația pe care suveranul pontif o are în vedere pentru anul viitor este Argentina și anume țara sa natală. Nu a mai mers acolo de mai bine de zece ani, de când a plecat la Vatican și spune că este nerăbdător să se întoarcă.

„Întotdeauna mi-am dorit să mă întorc”, a declarat suveranul pontif, pentru ziarul argentinian La Nación.

Dacă vizita va avea loc, el va călători în Argentina chiar un an după alegerile generale din octombrie. Din acest motiv, Papa Francisc a venit cu o rugămite, în care a specificat foarte clar faptul că nu vrea să fie făcută niciun fel de legătură între vizita sa și ce se întâmplă în politica argentiniană.

„Nu faceţi legătura între mine şi politica argentiniană, vă rog”, a mai spus liderul celor aproape 1,4 miliarde de romano-catolici din întreaga lume.

Vaticanul nu a dorit să facă pentru moment declaraţii în legătură cu acest anunţ.

Papa Francisc este primul lider al Bisericii Catolice provenit din America Latină. Deşi nu a revenit încă în Argentina, el a făcut numeroase călătorii în străinătate, inclusiv în Africa.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite