Papa Francisc intenţionează să viziteze Ucraina: „Un război lipsit de sens care aduce doar distrugere şi moarte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP (Arhivă)
FOTO AFP (Arhivă)

Suveranul Pontif a cerut comunităţii internaţionale să intensifice eforturile pentru a pune capăt războiului din Ucraina, exprimându-şi apropierea de ucrainenii „care se află sub o ploaie de rachete în fiecare zi”, relatează Vatican News.

Suveranul Pontif a transmis acest mesaj după ce a rostit rugăciunea „Îngerul Domnului”, în timpul Liturghiei, care a avut loc duminică, la Vatican. 

„Sunt mereu aproape de populaţia îndelung suferindă a Ucrainei, care se află sub o ploaie de rachete în fiecare zi”, a declarat Papa Francisc, potrivit Vatican News.

„Nu este clar că războiul aduce doar distrugere şi moarte, înstrăinând naţiunile unele de altele, ucide adevărul şi dialogul? Mă rog şi sper ca toţi actorii internaţionali să depună cu adevărat eforturi pentru a relua negocierile şi nu pentru a alimenta lipsa de sens a războiului”, a mai adăugat Papa. 

Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretarul Sfântului Scaun pentru relaţiile cu statele şi organizaţiile internaţionale, a afirmat că Papa Francisc ar putea efectua o călătorie în Ucraina în luna august.  

Conform arhiepiscopului, pregătirile pentru călătoria la Kiev vor începe după vizita suveranului în Canada. 

Călătoria pe care sanctitatea sa o va efectua în Canada, săptămâna viitoare, va fi un „pelerinaj de pocăinţă”, a afirmat, duminică, Papa Francisc. Suveranul a comunicat că speră ca vizita să ajute la vindecarea „răului îndurat”, săvârşit împotriva copiilor indigeni în cadrul sistemului de şcoli rezidenţiale din această ţară de către preoţii şi călugăriţele Bisericii Romano-Catolice. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite