Pagube semnificative în portul Odesa, după un atac al rușilor, anunță armata ucraineană

0
Publicat:

Portul ucrainean Odesa a suferit „pagube semnificative“ în urma loviturilor rusești din timpul nopții, au declarat luni oficialii militari ucraineni, în timp ce au apărut mai multe detalii despre cel mai recent atac al Moscovei asupra infrastructurii de export de cereale din Ucraina, scrie CNN.

Într-o postare pe Telegram, Forțele de Apărare din sudul Ucrainei au informat că Rusia a lansat două rachete supersonice Oniks, 12 rachete de croazieră Kalibr și 19 drone Shahed asupra Odesei în cursul nopții.

Apărarea antiaeriană ucraineană a interceptat toate dronele și 11 dintre rachetele Kalibr, dar „din păcate, inamicul a lovit infrastructura portuară“, a precizat aceasta.

Atacurile au provocat, de asemenea, un incendiu la un hotel părăsit, mai scrie în postarea ucrainenilor.

Rusia a atacat în repetate rânduri Odesa în ultimele luni, vizând infrastructura ucraineană de cereale după eșecul acordului privind cerealele din Marea Neagră.

Într-o postare pe Telegram la începutul zilei de luni, Oleh Kiper, șeful administrației militare din regiune, a declarat că cel puțin un civil a fost rănit în atacurile din timpul nopții.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite