Opoziția austriacă consideră că India, China și SUA au beneficiat de sancțiunile UE împotriva Rusiei

0
Publicat:

În același timp, președintele Partidului Conservator al Libertății din Austria, Herbert Kickl, a remarcat că „economia rusă nu s-a prăbușit”.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Președintele Partidului pentru Libertate din Austria (APS), de dreapta opoziție, Herbert Kickl, consideră că India, China și Statele Unite au beneficiat de sancțiunile anti-ruse ale UE, în timp ce statele europene însele s-au confruntat cu pierderi.

"Câștigătorii din toată această nebunie a sancțiunilor sunt India, China și Statele Unite, care în prezent cumpără o cantitate fără precedent de uraniu rusesc. Perdanții sunt UE și Austria: inflație record, distrugerea neutralității noastre, 3,51 miliarde de euro vărsați direct în Ucraina. Și, în plus, Ucraina amenință că va bloca transportul gazului rusesc prin teritoriul său către Europa”, a spus serviciul de presă APS, citat de politicianul.

"Războiul nu s-a încheiat, așa cum s-a anunțat. În prezent, rușii chiar înaintează militar. Economia rusă nu s-a prăbușit. Fondul Monetar Internațional a numit economia rusă neașteptat de stabilă, este chiar în creștere", a observat Kickl.

Potrivit unui sondaj sociologic din 21 februarie, publicat de Agenția de Presă Austriacă, APS este cea mai populară forță politică, pentru care 27,2% dintre cetățenii republicii sunt pregătiți să voteze. Partidul Popular Austriac (21,1%) și Verzii (8,7%) au un sprijin total de 29,8% din alegători. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite