Olanda extinde regulile privind eutanasia pentru a acoperi copiii de toate vârstele

0
Publicat:

Noile reglementări se vor aplica celor cu vârste cuprinse între un an și 12 ani care suferă insuportabil și nu au nicio speranță de ameliorare.

Drapelul Olandei
Drapelul Olandei

Olanda își vor extinde reglementările privind eutanasia pentru a include posibilitatea ca medicii să asiste la moartea copiilor bolnavi în fază terminală cu vârste cuprinse între un an și 12 ani, potrivit theguardian.com.

Noile norme s-ar aplica la cinci până la zece copii pe an care suferă insuportabil din cauza bolii lor, nu au nicio speranță de ameliorare și pentru care îngrijirile paliative nu pot aduce alinare, a declarat vineri guvernul.

"Sfârșitul vieții pentru acest grup este singura alternativă rezonabilă la suferința insuportabilă și lipsită de speranță a copilului", a precizat acesta într-o declarație.

Olanda a devenit prima țară din lume care a legalizat eutanasia în condiții stricte în 2002. Toate cazurile trebuie să fie raportate comisiilor de evaluare medicală. Legea prevedea deja posibilități de eutanasiere pentru bebelușii bolnavi în fază terminală până la prima lor aniversare și pentru copiii de peste 12 ani.

Doar un singur caz de eutanasie pentru un minor cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani a fost raportat în 2022, arată cifrele comisiilor regionale de examinare.

Olanda nu va fi prima țară care va permite medicilor să asiste la moartea copiilor de toate vârstele. Belgia a permis acest lucru din 2014.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite