Olanda, îngrozită după Feyenoord – Ajax: Peluză incendiată, sânge și un meci cu scene apocaliptice VIDEO

0
Publicat:

Olanda e printre țările în care meciurile formațiilor de tradiție ale primei ligi sunt considerate de risc maxim. De aceea, foarte des, derby-urile campionatului sunt programate la niște ore neobișnuite, 13.00 de pildă, într-o încercare de a evita incidentele grave care pot surveni după lăsarea serii.

Davy Klaassen (Ajax) s-a ales cu capul spart
Davy Klaassen (Ajax) s-a ales cu capul spart

Miercuri însă, marele meci din semifinalele Cupei Olandei, Feyenoord – Ajax, s-a jucat în prime-time, de la ora locală 21.00. Probabil, acum autoritățile regretă această decizie, fiindcă partida de pe „De Kuip“ a produs niște scene apocaliptice, care fac înconjurul lumii.

Meciul a fost întrerupt după doar 21 de secunde, deoarece fanii Ajax-ului aproape că au dat foc la peluza în care stăteau chiar ei, aprinzând niște torțe uriașe. Fumul produs a făcut ca disputarea partidei să fie imposibilă. Din păcate, incidentele grave au continuat și după ce arbitrul Allard Lindhout (35 de ani) a reluat jocul.

De această dată, un obiect aruncat din tribune l-a lovit în cap pe Davy Klaassen (Ajax), iar acesta s-a umplut de sânge! Imediat, antrenorul formației din Amsterdam, Johnny Heitinga (39 de ani), și-a trimis jucătorii la vestiar, în semn de protest. După o întrerupere de aproape 45 de minure, într-un final, meciul s-a reluat din nou.

Și pe teren, Feyenoord – Ajax a fost exploziv, cu bătăi între jucători și cu opt cartonașe: șapte galbene și un roșu, primit de Taylor (Ajax), în minutul 90+6. Oaspeții au câștigat cu 2-1 și vor juca finala Cupei Olandei, duminică, 30 aprilie, partidă în care vor întâlni o altă mare rivală, PSV Eindhoven. Paradoxal, Ajax va reveni pe stadionul celor de la Feyenoord pentru finala cupei, arena „De Kuip“ fiind gazda meciului pentru trofeu!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite