O groapă comună cu cadavrele a trei bărbaţi, torturaţi şi ucişi de soldaţii ruşi, descoperită în apropiere de Bucea VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupurile celor trei bărbaţi au fost găsite la Mîroţke, un sat apropiat de Bucea, oraş de lângă Kiev devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina  Foto Captura video
Trupurile celor trei bărbaţi au fost găsite la Mîroţke, un sat apropiat de Bucea, oraş de lângă Kiev devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina  Foto Captura video

Sâmbătă, într-o groapă comună în apropiere de Bucea, au fost găsite cadavrele a trei bărbaţi care ar fi fost torturaţi apoi împuşcaţi mortal, a anunţat poliţia din Kiev, relatează AFP.

"Victimele au fost torturate mult vreme (...) În final, fiecare dintre ele a primit un glonte în tâmplă", a precizat într-un comunicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebitov, conform Agerpres

"Victimele aveau mâinile legate, material textil în jurul feţei pentru a nu vedea nimic şi unele aveau căluş în gură", a adăugat el. 

Trupurile celor trei bărbaţi au fost găsite la Mîroţke, un sat apropiat de Bucea, oraş de lângă Kiev devenit un simbol al atrocităţilor războiului din Ucraina şi în care numeroase cadavre de civili au fost descoperite.

"Potrivit datelor preliminare, ocupanţii au încercat să ascundă urmele violenţelor lor, deci au aruncat trupurile într-o groapă şi le-au acoperit cu pământ", a precizat Nebitov. 

Kievul acuză forţele ruse că au comis masacre după descoperirea a zeci de cadavre în haine civile în aceste localităţi ocupate apoi abandonate de armata rusă în jurul Kievului. 

În această săptămână, justiţia ucraineană a pus sub acuzare zece soldaţi dintr-o brigadă rusă desfăşurată în regiune în timpul scurtei lor ocupaţii, aceştia fiind acum căutaţi pentru "tratament crud faţă de civili şi alte încălcări ale legii şi cutumelor războiului".

Atenţie imagini care vă pot afecta emoţional!

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite