O copie a celulei lui Aleksei Nalvalnîi, amplasată în fața Ambasadei Rusiei la Berlin: „Sunt stupefiată de forța sa” VIDEO

0
Publicat:

Susținătorii disidentului rus Aleksei Nalvalnîi au prezentat o copie a celulei în care este încarcerat acesta. Această celulă, care are trei metri lungime pe doi lățime, este amplasată în fața sediului Ambasadei Rusiei la Berlin, relatează AFP.

Persoanele pot intra în această celulă.  

Am fost surprinsă că au închis uşa şi m-am simţit un pic cam incomodă”, a afirmat, marţi, Ania Nikolaeva, originară din Sankt Petersburg, care a vizitat copia celulei. 

Eram mulţumită că avea să se termine în curând”, a mai adăugat Nikolaeva, în vârstă de 26 de ani, care ia parte la această acțiune pentru a-și manifesta susținerea față de opozantul rus. 

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, este încarcerat în afara orașului Vladimir, la circa 250 de kilometri est de capitala Rusiei, fiind condamnat pentru deturnare de fonduri. 

Fratele disidentului rus, Oleg Navalnîi, s-a prezentat în fața Ambasadei Rusiei, marți, după ce a executat o pedeapsă de trei ani și jumătate. Oleg Navalnîi a fost implicat în proiectarea acestei celule. 

Sunt stupefiată de forţa sa, mai ales de forţa mentală”, a afirmat Natalia Busch, în vârstă de 45 de ani, care face în mod regulat donaţii organizaţiei disidentului. 

Oamenii sunt foarte destabilizaţi şi impresionaţi de condiţiile în care Aleksei Navalnîi se află în prezent”, a afirmat Eugen Nasîrov, în vârstă de 42 de ani, un voluntar care se ocupă de celulă. 

Celula este deschisă 24 de ore din 24 până la 23 februarie, cu o zi înainte de marcarea unui an de la lansarea „operațiunii militare speciale” în Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite