Momentul în care un tanc rusesc plonjează într-un lac pentru a scăpa de atacurile ucrainenilor: „Nu-i cel mai bun şofer” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Trupele ruseşti din Ucraina nu par să se descurce prea bine să conducă un tanc, dovadă stau noile imagini distribuite pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker, care surprind un vehicul blindat în timp ce plonjează într-un lac.

Într-un clip video realizat de Brigada 53 Mecanizată a fost surprins în acţiune un şofer de tanc, care „probabil nici nu e cel mai bun din armata rusă”, după cum notează Ukraine Weapons Tracker. 

Imaginile video, însoţite de coloană sonoră a serialului Benny Hill, fac întregul spectacol realizat de militarul rus mai mult sau mai puţin o comedie, în plin război.

De altfel, după ce militarul rus s-a grăbit să se „ascundă” în apă de forţele militare ucrainene, o rachetă a căzut nu departe de lacul în care intrase.

Reamintim că de la începerea războiului ordonat de Vladimir Putin, circa 5.000 de tancuri, avioane, elicoptere sau rachete ruseşti au fost făcute scrum de ucraineni. Iar peste 15.000 de soldaţi ruşi au decedat în lupte, în numai câteva luni.

Între „victimele” ucrainenilor se mai află şi vechi tancuri T-64, dar şi mai modernele tancuri din generaţia a treiaT-80 sau chiar vedetele T-90 , cel mai modern tanc principal de luptă aflat în dotarea Forţelor Terestre şi Infanteriei Marine ruseşti

Multe dintre aceste tancuri distruse s-au remarcat în media internaţională cu modul în care turele le sar zeci de metri în aer, la propriu, atunci când sunt atacate cu sisteme moderne de armament. O explicaţie a specialiştilor ar fi că în tancurile ruseşti, muniţia este păstrată în turela tancului, neprotejată, iar în momentul în care acesta este atacat, are loc o reacţie în lanţ: toate proiectilele explodează, iar turela se comportă ca dopul unei sticle de şampanie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite