Mobilizarea parțială a rușilor, ironizată de Ucraina: filmulețul postat de ministerul Apărării VIDEO

0
Publicat:

Ministerul ucrainean al Apărării a ironizat duminică ordinul de mobilizare parțială al Moscovei, postând pe Twitter o serie de videoclipuri de pe rețelele sociale în care poliția rusă bătea și aresta oameni care protestau față de campanie, notează The Guardian.

FOTO Colaj Profimedia, AFP, Twitter
FOTO Colaj Profimedia, AFP, Twitter

Această ironie a fost făcută în timp ce cei doi parlamentari de top din Rusia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această mobilizare, ordonând oficialilor regionali să rezolve „excesele” care au aprins furia publică, au declanșat demonstrații și au determinat bărbați de vârstă militară să se îndrepte spre punctele de trecere a frontierei.

„Înțelegem că nu toate trupele rusești sunt așa; Rusia încă mai are rămășițe ale unei armate profesioniste pe care armata ucraineană nu a distrus-o încă.

Știm de asemenea că în curând acești „soldați” vor fi pe front, și cu o asemenea dragoste pentru alcool, le va fi mai ușor să moară pe pământul nostru”, a scris ministerul pe Twitter. 

Mai multe rapoarte au documentat, de asemenea, modul în care persoane fără serviciu militar au primit documente de recrutare - contrar garanției ministrului apărării, Serghei Șoigu, că doar cei cu abilități militare speciale sau experiență de luptă vor fi chemați în armată - ceea ce a determinat chiar și personalități ultra loiale pro-Kremlin să își exprime public îngrijorarea.

Cei mai importanți doi parlamentari ruși, ambii aliați apropiați ai lui Putin, s-au adresat în mod explicit furiei publice față de modul în care se desfășoară campania de mobilizare.

Oficialii spun că alți 300.000 de ruși vor fi chemați să servească în campania de mobilizare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite