Ministrul german de Externe solicită cercetarea crimelor de război comise de soldaţii ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a solicitat, marţi, comunităţii internaţionale, în cadrul vizitei în Ucraina, cercetarea crimelor de război comise de soldaţii ruşi, relatează Tagesschau.de.

Annalena Baerbock s-a îndreptat spre localitatea Bucea alături de Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, unde au fost comise atrocităţi.  

„Sunt crime de război şi încălcări ale drepturilor fundamentale ale omului. Le suntem datori victimelor nu doar să le comemorăm, ci şi să îi tragem la răspundere pe autorii acestor acte. Comunitatea internaţională va face acest lucru. Acesta este angajamentul pe care îl putem asuma şi pe care trebuie să îl asumăm astăzi, aici, la Bucea”, a afirmat ministrul german de Externe, citată de Tagesschau.de

„Oamenii din întreaga lume vor să afle ce crime au fost comise aici şi cât de mare este durerea. Nu poate îndepărta nimeni durerea, dar putem face dreptate”. 

Ministrul german de Externe este primul membru al Guvernului german care s-a deplasat în Ucraina de la dezlănţuirea războiului. 

Ministrul olandez de Externe Wopke Hoekstra a făcut o vizită neanunţată în Ucraina, marţi, 10 mai. „Am sosit în această dimineaţa la Kiev pentru întâlniri cu membri ai Guvernului ucrainean şi cu omologul meu german Annalena Baerbock”, a comunicat Wopke Hoekstra pe Twitter. Ministrul olandez s-a deplasat inclusiv la Irpin, situat la periferia Kievului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite