Ministrul german de Externe, vizită în Ucraina. Prima oprire, Bucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a sosit, marţi, în Ucraina, fiind cel mai înalt oficial al Guvernului german care a vizitat ţara de la începutul invaziei Rusiei pe 24 februarie. Primul oraş vizitat de Baerbock a fost Bucea, unde a avut loc masacrul a sute de civili, relatează Reuters.

Primul oraş vizitat a fost Bucea, lângă Kiev, unde forţele ruse sunt acuzate că ar fi comis atrocităţi.

Moscova, care a negat în repetate rânduri că a vizat civili în războiul din Ucraina, a numit acuzaţiile potrivit cărora forţele sale au executat civili în Bucea în timpul ocupaţiei drept o acuzaţie „falsă şi monstruoasă” menită să denigreze armata rusă.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat pe cancelarul german, Olaf Scholz, şi pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier să îl viziteze la Kiev, potrivit preşedinţiei germane, citate de AFP.

Zelenski a discutat într-un apel telefonic cu omologul său german despre „nemulţumirile din trecut” ale celor două state.

De asemenea, preşedinta Bundestagului, Parlamentul Germaniei, Baerbel Bas, a sosit, duminică, la Kiev pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial şi pentru a purta discuţii politice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite