Ministrul de Interne britanic declară că „retorica toxică” a lui Donald Trump a alimentat rasismul în Europa. „Este uimitor nivelul de vitriol pe care l-a creat”

0
Publicat:

Angela Eagle, ministrul de Interne britanic, a declarat că principalul factor care a contribuit la acceptarea rasismului în Europa, în special în Marea Britanie, este discursul „toxic” al fostului preşedinte american Donald Trump.

Donald Trump a avut mereu un discurs agresiv în ceea ce priveşte imigranţii. Foto arhivă
Donald Trump a avut mereu un discurs agresiv în ceea ce priveşte imigranţii. Foto arhivă

În timpul conferinţei anuale a Partidului Laburist, unde premierul Keir Starmer a făcut o gafă nefericită,, ministrul de interne Angela Eagle l-a enumerat pe fostul președinte american printre cei care au transformat „retorica anti-imigranți” în mişcare generală în Occident. „Vitriolul” lui Donald Trump a contribuit la acceptarea rasismului în Regatul Unit, potrivit acesteia, scrie Politico.

Angela Eagle a declarat că este dificil pentru noii imigranți „să se ridice deasupra tobei constante a retoricii toxice anti-imigrație, anti-imigranți, care a devenit încurajată, nu numai în Marea Britanie, ci în toate țările occidentale”.

 „Adică, Trump face la fel. (...) Dacă vă uitați la unele dintre memele pe care le folosește cu chestiunea zidului în acest moment, este uimitor nivelul de vitriol pe care l-a creat”

Comentariile despre Donald Trump vin în contextul în care guvernul britanic încearcă să aplaneze relațiile cu candidatul republican la președinție. Ministrul de externe David Lammy l-a criticat puternic în trecut pe fostul preşedinte american, dar a fost mult mai conciliant pe măsură ce se apropie alegerile din SUA.

Înainte de a deveni prim-ministru, Keir Starmer a declarat că un guvern laburist va „lucra cu oricine” va fi ales de poporul american în noiembrie.

De asemenea, Eagle a țintit direct conservatorii din Regatul Unit, acuzându-i pe aceștia că folosesc un limbaj „toxic” pentru a se apăra de amenințarea partidului de dreapta Reform UK al lui Nigel Farage.

„Am avut un discurs pe măsură ce dreapta Partidului Conservator a devenit din ce în ce mai obsedată de ceea ce făcea Reform, care era într-adevăr foarte toxic, alterând solicitanții de azil, alterând ființele umane în general, și creând un spațiu, cred, pentru rasismul deschis pe străzile noastre”, a spus ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite