Mesajul emoționant al unei supraviețuitoare a cancerului pentru prințesa Kate. Obiceiul zilnic care a ajutat-o să se salveze

0
Publicat:

Într-un mesaj emoționant adresat prințesei Kate prin intermediul Daily Mail Online, Jane Green, supraviețuitoare a cancerului, a dezvăluit ce obicei zilnic a ajutat-o, schimbându-i starea de spirit.

Prințesa de Wales. FOTO captură video
Prințesa de Wales. FOTO captură video

Deși nu a dat amănunte despre temerile sau gândurile care o macină, prințesa de Wales, recent diagnosticată cu cancer, se confruntă, probabil, cu stări prin care majoritatea bolnavilor oncologici trec, este de părere Jane Green, care știe din propria experiență cu ce vine la pachet acest diagnostic și crede că și în cazul lui Kate, prioritatea nu va fi doar sănătatea sa, ci și bunăstarea emoțională a celor trei copii ai săi.

„Kate va avea nevoie să creadă asta”

În mesajul său pentru prințesă, în care își dezvăluie propria poveste, Jane Green spune că în 2014, la vârsta de 46 de ani, când a fost diagnosticată cu melanom malign, o formă deosebit de agresivă de cancer de piele, le-a explicat zâmbind copiilor săi - de 10, 11 și 14 ani - că va fi supusă unor intervenții chirurgicale, că va sta la pat și că nu va mai fi neapărat disponibilă pentru ei, așa cum fusese până atunci.

„Bineînțeles, nu știam că voi fi bine. Dar aveam nevoie ca ei să creadă că voi fi, așa cum Kate va avea nevoie să creadă asta - atât pentru ea, cât și pentru ei. Într-un moment în care aș fi putut să mă cufund în disperare - și cu siguranță am avut momentele mele - diagnosticul meu m-a învățat că suntem în mare măsură neputincioși în fața a ceea ce ne aruncă viața. Puterea noastră constă în modul în care alegem să facem față acelor lovituri”, a mărturisit Jane. 

 Jane Green. FOTO Jane Green / sursă Daily Mail Online
Jane Green. FOTO Jane Green / sursă Daily Mail Online

Încă dinainte de a ști că are cancer, aflase de la o cunoștință greu încercată de soartă ce însemnă o „listă de recunoștință”.

În fiecare dimineață, acest om se trezea și, în loc să se concentreze asupra tuturor lucrurilor care nu mergeau bine în viața lui, alegea să se uite la cele câteva lucruri care mergeau bine”.

„Mă oprea din spirală”

Așa că, după ce a fost diagnosticată cu melanom, când gândurile sale se îndreptau inevitabil spre locuri întunecate, îngrozită de chimioterapia iminentă și de riscul de a nu supraviețui bolii, a început să urmeze exemplul acelui om.

„De fiecare dată când îmi găseam mintea îndreptându-se spre un loc întunecat, mă forțam în schimb să mă gândesc la trei lucruri pentru care eram recunoscătoare. Chiar dacă totul părea un pic prostesc, mă oprea din spirală - și în curând a devenit un obicei, un obicei pe care l-am păstrat până în prezent”, a spus Jane, potrivit Daily Mail Online.

Faptul că, astfel, i-a fost mai ușor să lupte cu boala, nu a fost o întâmplare. Recunoștința e asociată în mod specific cu gestionarea cu succes a simptomelor fizice, cu sprijinul emoțional, cu o atitudine îmbunătățită față de moarte, umanitate și mediu familiar, se arată într-o lucrare publicată de National Library of Medicine în 2022, la care Jane Green face referire în mesajul său pentru prințesă. 

„M-am rugat pentru tăria și harul de a face față la orice mi s-ar fi ivit în cale. După un deceniu, cancerul meu nu a revenit încă. (...) Când vin vremurile grele, când viața mi se pare înfricoșătoare sau copleșitoare, mă întorc în continuare la recunoștință”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite