Măsura inedită luată de o localitate din Italia pentru a încuraja adopția de câini fără stăpân

0
Publicat:

Locuitorii comunei italiene Misterbianco care vor adopta câini abandonați vor beneficia de o reducere anuală în valoare de 200 de euro din taxa de colectare a deșeurilor, relatează Wanted in Rome.

Inițiativa a fost apreciată pe scară largă pe rețelele de socializare.Foto: istock (Arhivă)
Inițiativa a fost apreciată pe scară largă pe rețelele de socializare.Foto: istock (Arhivă)

Cei care vor să beneficieze de această reducere trebuie să adopte un câine abandonat de la adăposturile de animale afiliate sau de la cansiele locale. 

Potrivit edilului Marco Corsaro, „prima de golire a canisei" introdusă de primăria din Misterbianco face parte din măsurile care vizează sprijinirea cetățenilor în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor prin „concesii care pun laolaltă inovația și bunul simț"

Inițiativa are trei obiecte, conform primarului: „încurajează adopția prietenilor patrupezi; are ca scop reducerea costurilor de îngrijire a animalelor fără stăpân în adăposturile afiliate și, mai presus de toate, recompensează familiile adoptive cu o binemeritată reducere a impozitelor locale". 

Această inițiativă a fost apreciată pe scară largă pe rețelele de socializare, însă unii internauți au cerut efectuarea unor verificări pentru a garanta starea de sănătate a câinilor după ce au fost adoptați. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite