Kievul cere Varșoviei să ia măsuri împotriva agricultorilor polonezi care aruncă cereale ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a cerut luni Guvernului polonez să ia măsuri împotriva protestatarilor care aruncă cerealele din mijloacele de transport cerealele provenite din Ucraina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

La sfârşitul săptămânii trecute, într-o gară din Polonia au fost distruse circa 160 de tone de cereale ucrainene, în contextul unor proteste ample ale agricultorilor polonezi la frontieră, precizează Reuters.

Polonezii au acţionat cu „impunitate şi iresponsabilitate”, iar vinovaţii trebuie „găsiţi, neutralizaţi şi pedepsiţi”, a declarat Kubrakov. „Două state europene prietene şi civilizate sunt interesate de asta”, a adăugat vicepremierul ucrainean.

Fermierii polonezi care protestează față de concurenţa ucraineană, pe care o consideră neloială, precum şi a reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene au blocat luna aceasta puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi mai multe şosele şi au aruncat intenţionat din vagoane produsele agricole ucrainene.

Nu este prima dată când la frontiera polono-ucraineană au loc astfel de incidente.

Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că pentru ţara sa este important să aibă în continuare relaţii strânse cu Polonia, însă conducerea de la Kiev este gata să protejeze activităţile economice afectate de blocajele la frontieră din partea protestatarilor polonezi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite