Celebra pisică Gli, de la Sfânta Sofia din Istanbul, a murit la vârsta de 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisica Gli FOTO boredpanda.com/
Pisica Gli FOTO boredpanda.com/

Pisica Gli, celebră printre turiştii care vizitează Hagia Sofia, a murit la vârsta de 16 în clinica veterinară în care era tratată.

Gli a murit într-o clinică veterinară din Levent, unde a fost dusă pentru tratament, se arată într-o postare de sâmbătă, pe contul de Instagram al celebrei feline, scrie Daily Sabah.

„Îmi pare rău că am pierdut-o pe Gli. Pisica hagiei Sofia, care era sub tratament într-o clinică veterinară privată din Levent de pe 24 septembrie, din nefericire, a plecat dintre noi din cauza vârstei. Nu te vom uita niciodată, Gli”, a scris Ali Yerlikaya, guvernatorul din Istanbul, pe Twitter.

Pisica a devenit cunoscută după ce în 2009 a fost mângâiată de fostul preşedinte american Barak Obama. Pisica a devenit un fel de mascotă a muzeului Sfânta Sofia, fiind îngrijită de personalul muzeului şi vizitatori.

Anul acesta, Sfânta Sofia s-a transformat din muzeu, înapoi în moschee, dar pisica nu a fost afectată. După ce s-a iscat o întreagă dezbatere şi numeroşi turci au început să se întrebe ce se va întâmpla cu Gli, dacă va trebui să-şi găsească o nouă casă, Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a declarat că situaţia lui Gli, precum şi a altor pisici din zona catedralei, va rămâne la fel ca şi până acum.

image

Văzută ca o pisică vedetă, Gli avea peste 113.000 de urmăritori pe Instagram şi trăia în hagia Sofia, fosta catedrală şi apoi muzeu Sfânta Sofia.  

image

   FOTO boredpanda.com/

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite