Investigație la spitalul londonez unde a fost operată prințesa de Wales. Un angajat ar fi încercat să-i acceseze dosarul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul London Clinic unde a fost operată prințesa de Wales Kate Middleton în ianuarie a deschis o investigație după ce un angajat al spitalului ar fi încercat să acceseze dosarul medical privat al acesteia, relatează presa britanică.

Kate Middleton a fost fotografiată recent la o piață din Windsor FOTO Arhivă
Kate Middleton a fost fotografiată recent la o piață din Windsor FOTO Arhivă

Cel puțin un membru al personalului spitalului ar fi fost surprins încercând să acceseze dosarul medical al acesteia în condițiile în care familia regală nu a divulgat informații despre natura operației suferite de Kate Middleton, limitându-se să spună că nu este vorba de cancer și dorește să fie păstrată discreția, iar spitalul este obligat să păstreze confidențialitatea asupra dosarului medical al pacienților.

„Este o breșă de securitate majoră, extrem de dăunătoare pentru imaginea spitalului, având în vedere reputația impecabilă pe care o are în ce privește tratarea membrilor familiei regale. Șefii spitalului au contactat Palatul Kensington imediat după ce incidentul le-a fost adus la cunoștință și au asigurat palatul că va fi derulată o investigație serioasă. Întreaga echipă este șocată și mâhnită de acuzațiile că un astfel de spital de încredere s-ar face responsabil de o asemenea încălcare a încrederii și a eticii”, a dezvăluit o sursă anonimă din cadrul London Clinic.

Palatul Kensington a transmis că este de competența și responsabilitatea spitalului să se ocupe de această breșă de securitate, în timp ce organismul britanic care se ocupă de protecția datelor personale a primit un raport despre incident.

Într-o declarație pentru Mirror, Clinica londoneză a transmis: „Credem cu tărie că toți pacienții noștri, indiferent de statutul lor, merită discreție și confidențialitate totală în ceea ce privește informațiile lor medicale”.

Poliția metropolitană nu a putut confirma dacă a fost informată cu privire la aceste acuzații.

Marți, The Sun a publicat fotografii și o înregistrare video care îi arată pe Kate și pe prințul William făcând cumpărături la piața Windsor Farm Shop din apropierea casei lor din Windsor, în weekend.

Kate Middleton a fost externată din spitalul londonez, la 29 ianuarie, după 13 nopți petrecute acolo, Surse au declarat că prințesa de Wales ar putea decide să dezvăluie la un moment dat motivul pentru care a fost operată. Spitalul privat din Londra a fost înființat în 1932 și aici au fost tratați de-a lungul timpului mai mulți membri ai familiei regale britanice, inclusiv regretata regină Elisabeta a-II-a, prințul Philip, prințesa Margaret, dar și președintele american John F. Kennedy.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost internat în acest spital în același timp cu Kate, pentru o problemă la prostată. În timpul șederii sale, medicii au descoperit că avea o „formă de cancer", pentru care primește tratament în prezent. Prințesa de Wales nu a mai participat la nicio îndatorire oficială din ziua de Crăciun, când a mers la biserică împreună cu restul familiei regale.

Deși Palatul Kensington a declarat că prințesa de Wales nu se va întoarce la îndatoririle regale decât după Paște, Times a relatat că există planuri ca ea să revină participând la slujba anuală de Paște de la Capela St George din Windsor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite